Καστοριά: Η αγορά που στενάζει περιμένει το σωτήρα της!‏

Posted by : Mr. Blog | 23 Μαΐ 2012 | Published in


- Προβληματισμός και στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς μετά τις εκλογές
- Βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα ζητούν παραγωγικοί φορείς του νομού Καστοριάς

Την άμεση ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση όλων των κομμάτων για να βρει η χώρα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ηρεμία που χρειάζεται, τονίζουν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, όλοι σχεδόν οι καταστηματάρχες και οι...μικρομεσαίοι στο νομό Καστοριάς.

Επικρατεί παγωμάρα το τελευταίο διάστημα για το αποτέλεσμα της κάλπης

«Είναι χαρακτηριστικό, ότι από αυτές τις εκλογές η αγορά ήλπιζε να αναδειχθεί μια ισχυρή Κυβέρνηση, που θα της έδινε τις απαραίτητες ανάσες, αφού τώρα στενάζει οικονομικά και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις συνεχώς αυξάνονται», δήλωσε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς, κ. Βαγγέλης Πανταζής, φανερά προβληματισμένος για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας, η οποία σημειωτέων μοιάζει σαν καράβι χωρίς κυβερνήτη.

«Αντί αυτού όμως, οι μικρομεσαίοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε, κ. Πανταζής, αναρωτώμενος στη συνέχεια «Το ερώτημα είναι πόσο θ’ αντέξουμε; Περιμένουμε τη σωτηρία σα μάννα εξ ουρανού!».

Στους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας επικρατεί το τελευταίο διάστημα παγωμάρα, τόσο για το αποτέλεσμα της κάλπης, όσο και για την επόμενη ημέρα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά συμπολίτες μας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, η άρνηση όλων σχεδόν των κομμάτων να συνεργαστούν σε μια Κυβέρνηση σωτηρίας είναι που ανησυχεί την αγορά. Η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, γιατί θα καταρρεύσει εντελώς.

Πάντως, ένα είναι σίγουρο, ότι πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα τα πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, αλλιώς η δεινή κατάσταση της αγοράς και των νοικοκυριών, θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και μάλιστα υπό ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Οι μικρομεσαίοι Έλληνες χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα μεταπολιτευτική Ευρωπαϊκή εποχή και κυρίως χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλεται και οφείλουν πάση θυσία να σχηματίσουν.


 εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"