Σύλληψη υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για εκβιασμό

Posted by : Αιρετικός | 5 Μαΐ 2012 | Published in


Άλλοι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν σήμερα, κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν μίζα από επιχειρηματία για να προωθήσουν τον φάκελο επιδότησης της επιχείρησής του. Όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίες στην αστυνομία, απαίτησαν 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία για να προωθήσουν-εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που κατείχε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με καταγγελία του επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει παλαιότερα το ποσό των 50.000 ευρώ. Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει περίπου 300.000 ευρώ και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών και μία 56χρονη γυναίκα, που συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας. Είχε κανονιστεί ραντεβού παράδοσης των χρημάτων με τον 58χρονο στην οδό Μητροπόλεως, τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μετά τον εντοπισμό του παραπάνω κρούσματος διαφθοράς, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε: «ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα».

«Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση», επισήμανε η υπουργός. Τόνισε επίσης ότι «η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί για δωροδοκία και εκβίαση δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ. Ακολούθησε η εντολή της υπουργού να απομακρυνθούν και οι 50 υπάλληλοι και στελέχη της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων Αμέσως. Επίσης, με επιστολή της προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η κ. Διαμαντοπούλου ζητούσε αναδρομικό έλεγχο όλων των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι υπάλληλοι από το 2005, αλλά και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

http://tvxs.gr/