Υπογράφηκε σήμερα από τον κ. Δακή η Σύμβαση Οδικού Δικτύου Κρανιώνας-Πτελέας

Posted by : Mr. Anonymous | 19 Δεκ 2011 | Published in


Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δακή στην Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή Κρανοχωρίου-Πτελέας. Στη συνάντηση μετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Δ. Σαββόπουλος, Π. Χαρούμενος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, o Δήμαρχος Νεστορίου, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων ΠΔΜ κ. Κουτσούλας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. και ο ανάδοχος του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.700.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Μακεδονίας Θράκης 2007-2013» και συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 81,46%) καθώς και από Εθνικούς Πόρους (κατά ποσοστό 18,54%).
Η προθεσμία περαίωσης του προβλέπεται μέσα σε 180 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά τη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της εν λόγω περιοχής και συγκεκριμένα μικρές διαπλατύνσεις, βελτιώσεις στη χάραξη και γεωμετρία του δρόμου οριζοντιογραφικά και μητοκομικά με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, κατασκευή τεχνικών έργων, εργασιών οδοστρωσίας, ασφαλτικά καθώς και εργασιών κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.


Η επέμβαση θα αφορά τα τμήματα α) από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Καστοριάς-Νεστορίου με δρόμο προς Πτελέα μέχρι την είσοδο της Κάτω Πτελέας, συνολικού μήκους 3.650 μ. και β) από τη διασταύρωση προς Κρανοχώρι μέχρι τη δυτική είσοδο του Κρανοχωρίου, συνολικού μήκους 330 μ.

«Είμαι βέβαιος πως το έργο αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει καθημερινή ενεργοποίηση τόσο των πολιτικών όσο και των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξει απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων που θα καταστήσουν καλύτερες τις υποδομές και ελκυστικότερη ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε. Καστοριάς, τον Δήμαρχο Νεστορίου και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν το Φράγμα του Νεστορίου καθώς και τα έργα ορεινής οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Πίνδος.