Καυστικότατο σχόλιο του Π.Τατσόπουλου για την ανακοίνωση των Δικαστών

Posted by : Αιρετικός | 15 Οκτ 2011 | Published in


"Και όμως. Κάποια μέρα, σκατόψυχοι, αυτό το κείμενο των δικαστικών, αυτό το ηχηρό ράπισμα στον ορθολογισμό, θα διδάσκεται σε όλες τις ανώτατες
φιλολογικές σχολές του κόσμου ως το κείμενο που σηματοδότησε την αναγέννηση του σουρεαλιστικού κινήματος τον 21ο αιώνα. Τιμή και δόξα στους έλληνες δικαστικούς. Σκάστε οι υπόλοιποι."

Η ανακοίνωση των δικαστών σχετικά με την στήριξη στον ανακριτή Γ.Κασίμη που αποφάσισε να μην φυλακιστεί ο Μ.Ψωμιάδης είναι η ακόλουθη.

«Όσοι επιμένουν να φιλολογούν γύρω από το θέμα αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι, πρώτον, δεν έχουν γνώση του φακέλου της υπόθεσης που σχολιάζουν και, δεύτερον, δεν έχουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αξιολογήσουν τις απόψεις των δικαστικών λειτουργών που εκφράστηκαν, διότι αυτός ο θεσμικός ρόλος ανήκει σε άλλους αρμοδιότερους.

Οι δικαστές δεν υποχρεούνται να ακολουθούν νομικούς κανόνες αποδείξεων, αλλά πρέπει να αποφασίζουν κατά τη δική τους πεποίθηση, ακούγοντας, για τον σκοπό αυτόν, τη φωνή της συνειδήσεως τους και οδηγούμενοι από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τις συζητήσεις για την αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, για το αξιόπιστο των μαρτύρων και για την αξία των λοιπών αποδείξεων
».