ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ (13-10-2011)

Posted by : Αιρετικός | 21 Οκτ 2011 | Published in



►ΜΕ ΚΑΘΕ μυστικότητα, ζητήθηκε από τις κατά τόπους ΔΟΥ, να παραδώσουν όλες οι τράπεζες, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τους καταλόγους καταθετών του εξωτερικού, για να γίνει η διασταύρωση με τα φορολογικά στοιχεία, που δηλώνουν στην εφορία!

Στο στόχαστρο, λένε, πως έχουν μπει, α υτοί που άσκησαν εξουσία, τα τελευταία χρόνια και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, από διάφορα πόστα της τοπικής αυτοδιοίκησης!
Προφανώς κάτι ήξεραν οι υπάλληλοι της πρώην νομαρχίας και νυν περιφερειακής ενότητας, που ανάρτησαν πανό στο διοικητήριο, κατά την προχθεσινή απεργία, που έγραφε: “Να πληρώσουν τα λαμόγια, που τα έφαγαν”
Εκτός αν ισχύει κι εδώ το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου, οπότε η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων, μπορεί να φτάσει μέχρι τα... κατώτερα κλιμάκια, που “έκλειναν” τα μάτια στις... λαθροχειρίες των ανωτέρων!!! Ίδωμεν...

►ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΗΧΑΝΟΣ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της βουλής, στην τελετή μνήμης, των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα, στον οικισμό που φέρει το όνομα του πρωτομάρτυρα Παύλου Μελά!

Κάτι ο μουντός καιρός, κάτι τα τελευταία (;) φορολογικά μέτρα, που νομοθέτησε σε βάρος των φτωχών, έκαναν τον κόσμο να αποφύγει ακόμα και την τυπική χειραψία μαζί του! Άλλωστε τί είχαν να πουν μ΄ ένα πολιτικό, που ξέχασε το επίδομα θέρμανσης, όταν... ανακάλυψε την εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης!
Γι΄ αυτό και αποχώρησε νωρίς - νωρίς, χωρίς την καθιερωμένη επίσκεψη πεζή, στο σπίτι του μαρτυρίου!
Σε τέτοιες περιπτώσεις, κανείς δεν ξέρει να πει τί είναι φρονιμότερο: το “γιαούρτωμα” του Καστανίδη ή το βλέμμα απόγνωσης του χωρικού από τα Κορέστεια;

☻ΑΝΑΝΕΩΣΗ στα ψηφοδέλτιά της σχεδιάζει η Ν.Δ. εν όψει των εκλογών, που μπορεί να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή, κάτω από το βάρος των εξελίξεων στην οικονομία!

Οι πληροφορίες, λένε ότι στο “νέο αίμα” του ψηφοδελτίου, περιλαμβάνονται και κάτι... κουρασμένα παλλικάρια, όπως ένας πρώην νομάρχης κι ένας πρώην δήμαρχος, τους οποίους συνδέει μακροχρόνια... λυκοφιλία!
Εκτός κι αν βρεθούν κοντά - κοντά στις λίστες των τραπεζών, οπότε θα μπούνε στην “λίστα του Σίντλερ” της κομμαιτκής εφεδρείας...

►ΑΝΤΙΘΕΤΑ από την Συγγρού αφήνεται να διαρρεύσει, ότι κυοφορείται η υποψηφιότητα νέου και άφθαρτου, από τον χώρο της κοινωνικής προσφοράς, με περγαμηνές και επιστημονικούς τίτλους, που δεν συγκεντρώνουν όλοι οι υπόλοιποι μαζί!

Τώρα πόσο θα χαρούν γι΄ αυτό ο βουλευτής ή η πολιτευτής, είναι άλλο θέμα...

►ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ τοις πάσι, ότι το “ρεπερτόριο” της εκκλησίας, περιλαμβάνει διάφορες εκκλήσεις και δεήσεις δια πάσαν νόσον... Αλλά αγρυπνία, για την... οικονομική κρίση, ομολογουμένως, πρώτη φορά μας προκύπτει!

Και όσοι νομίζουν ότι η αγρυπνία έγινε για να βγούμε από την κρίση, μάλλον έκαναν λάθος. Διότι όπως επισημαίνει με δηλώσεις του ο πατήρ Νικόλαος, “Νομίζω ότι η κρίση θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στη ζωή μας και να ξαναγυρίσουμε στις αξίες που είχε ο ελληνικός λαός ανέκαθεν”.
Επομένως, καλώς να ορίσει...

►ΕΠΙΣΗΣ είναι γνωστό, ότι οι πολίτες οφείλουν στο κράτος περί τα 30 δις ευρώ, αν έχουν βεβαιωθεί σωστά. Εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό, είναι ότι και το κράτος οφείλει στους πολίτες περί τα 10 δις ευρώ! Για τα οποία υπάρχει η σκέψη να πληρωθούν σε ομόλογα...

Επομένως και οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους και τα χαράτσια με άϋλους τίτλους ή μεταχρονολογημένες επιταγές, που στο κάτω - κάτω ούτε ακάλυπτες θα βγουν ούτε και “κουρεμένες”...

☻ΑΫΛΑ είναι, προς το παρόν και τα έργα της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, τα οποία περιορίζονται στα εξής δύο: Το ένα είναι το Life, που περιλαμβάνει μερικές άϋλες ημερίδες, ενημερωιτκού χαρακτήρα για τις αρκούδες και το άλλο είναι η αναστήλωση της... Ιεράς Μονής Τσούκας στην Αγία Άννα, που εκκρεμεί από πέρυσι...

Αν συνεχίσει μ΄ αυτούς τους ρυθμούς, μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης του 2111, να εγκαινιάσει την σήραγγα της Κλεισούρας... Μαζί με τον γερμανό ιδιοκτήτη του πάρκου εθνικής... υποτέλειας στο Γράμμο, που θα μας εγκρίνει την 1126 δόση του ... μακροπρόθεσμου!

☻ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ διελκυνστίδα είχαμε πρόσφατα με Σαββόπουλο εναντίον Σαββόπουλου στα πρότυπα του Κράμερ εναντίον Κράμερ!

Ο ένας είναι κάτοικος Καλοχωρίου και δυσανασχετεί από την αφόρητη μυρωδιά που αποπνέουν τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, δίπλα στο χωριό του!
Ο άλλος είναι αντιπεριφερειάρχης και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο νόμιμο και το θεμιτό, λέγοντας: “Είναι ενοχλητικό, αλλά δεν απαγορεύεται από την νομοθεσία”!
Η διαφορά είναι ότι ο πρώτος Σαββόπουλος και το χωριό του, προϋπήρχαν των εκτροφείων και νομιμοποιούνται να καταγγέλουν την υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής τους.
Ενώ ο άλλος, είναι πολιτικός και συνυπεύθυνος γι΄ αυτή την κατάσταση, διότι πιθανόν να έδωσε ως αντινομάρχης, την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, στα συγκεκριμένα εκτροφεία! Χωρίς να υπολογίσει ότι κάποια μέρα, θα τα έβρισκε μπροστά του...

Εφημ. "Καστοριανή Εστία"