Σοβαρές καταγγελίες απο την Π.Δημητριάδου για τον Γ.Δακή

Posted by : Mr. Blog | 14 Σεπ 2011 | Published in

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη η κα. Πέρη Δημητριάδου προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακή χθες, κατά την διάρκεια συνέντευξης στον alfafm, σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Winnet 8 και το τελικό συνέδριο του προγράμματος που υλοποιείται αυτές τις μέρες στην χώρα μας και ποιο συγκεκριμένα στην Καστοριά και στο Άργος Ορεστικό.


Η κα. Δημητριάδου κατηγόρησε τον περιφερειάρχη πως ενώ έχουν συσταθεί οι επιτροπές ισότητας από το υπουργείο και από την γενική γραμματεία ισότητας ο κ.Δακής δεν έχει προχωρήσει στην συγκρότησή τους με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τις δράσεις του προγράμματος που θα τρέξουν μέσω ΕΣΠΑ. Επίσης τόνισε πως η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι 100% απο την Ευρώπη και πως η περιφέρεια δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα υπάρχει άμεσα ο κίνδυνος να χάσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ απο την περίεργη ολιγωρία-αδιαφορία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης η κα. Δημητριάδου κατηγόρησε τον κ.Δακή πως όχι μόνο δεν στήριξε το πρόγραμμα αλλά δεν ήρθε καν στο συνέδριο τις τρεις ημέρες της υλοποίησής του, την ώρα που στην Καστοριά βρίσκονταν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, του Interreg, τα επιτελεία τους, η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας,Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και δύο λεωφορεία με 120 συνέδρους.

Πραγματικά οι καταγγελίες της κας Δημητριάδου είναι πολύ σοβαρές και αν ευσταθούν τότε οι ευθύνες του κ. Δακή είναι μεγάλες και σοβαρές ειδικά σήμερα που βιώνουμε αυτήν την τρομακτική οικονομική κρίση και που κάθε ευρώ που έρχεται στην χώρα μας απο την Ευρώπη είναι δύο φορές ευπρόσδεκτο αν όχι φιλί ζωής.

Όσο για την απουσία του κ. Περιφερειάρχη από το συνέδριο, εγείρονται και πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο του Κοζανίτη πολιτικού γενικότερα ως προς την άσκηση των καθηκόντων του. Είναι περιφερειάρχης όλης της Δυτικής Μακεδονίας ως θα όφειλε ή μόνο της Κοζάνης   ?
Θα τολμούσε να λείπει απο ένα τέτοιο Πανευρωπαϊκό συνέδριο αν διεξάγονταν στην Κοζάνη με τόσους σημαντικούς εκπροσώπους της Ε.Ε. ?
Δυστυχώς τα πράγματα δείχνουν πως, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, ο κ.Δακής αδυνατεί να εκπροσωπήσει το σύνολο της περιφέρειας.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον ο κ.Περιφερειάρχης να αντιληφθεί τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του που απορρέουν απο το αξίωμά του και να ασκήσει τα καθήκοντά του με τρόπο που να μην προκαλεί την μήνιν  των πολιτών.