Ο Σαμαράς …αποκαθηλώνει τον καραμανλισμό και κλείνει πιο δεξιά…

Posted by : Mr. Blog | 3 Φεβ 2011 | Published in



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την αλλαγή στα γραφεία, το λογότυπο και το σήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί στροφή σε πιο συντηρητικά ακροατήρια, ενώ προχωράει και στην …
αποκαθήλωση του καραμανλισμού. Ο νέος εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, στην παρθενική του εμφάνιση στα ΜΜΕ σχολιάζοντας την άποψη που εξέφρασε ο Β. Αντώναρος, ότι ήταν λάθος η απόφαση της Ν.Δ. να εμπλέξει τον Κ. Σημίτη με το σκάνδαλο της «Siemens», είπε χαρακτηριστικά: «Είναι άνευ σημασίας οι δηλώσεις του. Ο κάθε βουλευτής εκφράζει προσωπικές απόψεις. Ο κ. Αντώναρος μπορεί να ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά δεν είναι θεσμοθετημένο βουλευτής να εκπροσωπεί βουλευτή»!
Με την απαξιωτική αυτή αναφορά (απλός βουλευτής ο επί 12 χρόνια πρόεδρος της Ν.Δ. και επί πεντέμισι πρωθυπουργός) στην ουσία τέθηκε η τελική υπογραφή στο διαζύγιο της Ν.Δ. του Α. Σαμαρά, με το σύστημα Καραμανλή.
Παράλληλα, η «νέα» ΝΔ του Σαμαρά, αρχίζει να κινείται σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, με στόχο να φλερτάρει τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και να.......... πετύχει στον μέγιστο βαθμό τον επαναπατρισμό τους στην πατρώα «κομματική γη». Με αφορμή το θέμα των μεταναστών στη Νομική, η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί μια ιδιαίτερα επιθετική ρητορική και επιχειρηματολογία.
Μάλιστα η πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου εξελίχθηκε σε ένα ιδιότυπο πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ. Και αυτό διότι ο ΛΑΟΣ έσπευσε να καταθέσει πρόταση νόμου και κατηγορήθηκε από «γαλάζια» στελέχη ότι αντιγράφει τον σχεδιασμό της ΝΔ, η οποία επέλεξε στη συνέχεια να καταθέσει τελικά τροπολογία ώστε να συζητηθεί πιο γρήγορα.
Κατά τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς, προτίθεται να στείλει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και υπέρ της ενιαίας στάσης σε όλα τα θέματα.