Κουραμπιέδες αμυγδάλου.

Posted by : Mr. Blog | 4 Δεκ 2010 | Published in


Είναι η στάνταρ συνταγή που κάνω κάθε χρόνο. Η διαφορά της από της άλλες είναι ότι το αμύγδαλο μπαίνει ολόκληρο και αρωματίζεται με τσίπουρο.
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. φυτίνη
3 βανίλιες
150 γρ. τσίπουρο
500 γρ. αμύγδαλα (όχι ξεφλουδισμένα) καβουρντισμένα
1 κιλό αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
ανθόνερο ή ροδόνερο
500 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάτε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύεται. Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή.

Είναι αρκετά δύσκολη η διαδικασία αυτή γιατί τα αμύγδαλα είναι σαν πέτρες μέσα στο ζυμάρι (τα χεράκια θα πονέσουν λίγο!).

Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα (για να μη πλένουμε και λαμαρίνες στο τέλος).

Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.Τους αφήνετε να κρυώσουν, ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη.


Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!