ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Posted by : Mr. Blog | 19 Απρ 2015 | Published in

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΡΟΣ : ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                             κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

        Η ακριτική περιφερειακή ενότητα Καστοριάς κρατά τα σκήπτρα της ανεργίας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα στην ανεργία των νέων.
Μεγάλη ανακούφιση αλλά και λύση έδωσε η
εκπόνηση από τους φορείς του Νομού μας, του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε   και ολοκληρώθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ, την περίοδο  2010 – 2014.

Το εν λόγω πρόγραμμα (εγκεκριμένο από το σύνολο των φορέων της περιοχής) είχε απόλυτη επιτυχία  με απορροφητικότητα που ξεπέρασε  το 100%, αντίθετο με την λογική των πενταμήνων, διαμορφωμένο με βάση τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, με εφαρμογή της επιδότησης εργασίας και όχι ανεργίας.

Με την λήξη του προγράμματος το 2014, οι φορείς εκτιμώντας την αποτελεσματικότητα και την προσφορά του, στο  επιχειρείν και στην καταπολέμηση της ανεργίας  και μετά από διαβούλευση, στην οποία οι φορείς έλαβαν υπόψιν τους και τις αδυναμίες που διαπιστώθηκαν στη  διάρκεια  υλοποίησης  του  Τ.Ο.Π, επεξεργάστηκαν ένα  νέο Τοπικό  Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψιν  και όλες  τις τελευταίες  εξελίξεις  στην τοπική οικονομία.

Η λογική του προγράμματος η οποία πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με τις απόψεις της κυβέρνησης σας στα θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας – εργασίας, όπως μας τόνισε και η κα. Υπουργός  , (έγινε συνάντηση με την Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου) η οποία ενώ επί τις ουσίας επιβεβαίωσε την ορθή κατεύθυνση του προγράμματος το απέρριψε. 

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και σας δηλώνουμε την  πίστη μας, ότι θα δώσει τεράστια τόνωση στο έκρυθμο πρόβλημα της ανεργίας στην Καστοριά και διέξοδο στο επιχειρείν  σε νέους ανθρώπους.

Αντιλαμβανόμαστε τον τεράστιο αγώνα που δίνετε για να κρατηθεί η Χώρα μας και της προσπάθειας που καταβάλετε και δεν ήταν στις προθέσεις μας να σας απασχολήσουμε με το συγκεκριμένο θέμα. Λόγω της απογοήτευσης μας αλλά και στηριζόμενοι στην κοινωνική σας ευαισθησία αναγκαζόμαστε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας.  

Μετά τιμής,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ




ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                              ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ