Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο!

Posted by : Mr. Blog | 10 Απρ 2014 | Published in

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο!
Την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων πρότεινε με δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας πλήρως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Πριν δύο εβδομάδες η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το θέμα με τίτλο «Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο». Στο δημοσίευμα αναφέρονταν ότι η άρση θα γίνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, κι ότι αποτελεί σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους που έχει στο συρτάρι του ο Πρωθυπουργός, καθώς ότι η άρση θα συμπεριληφθεί στην συνταγματική αναθεώρηση κι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις- έκπληξη.


Τα ίδια ακριβώς δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Τονίζω ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως και το υπάρχον καθεστώς προβλέπει διετή δοκιμαστική περίοδο για όσους προσλαμβάνονται σε φορείς του δημοσίου.
parapolitika