Ψευδο-ρύθμιση για τον ΟΑΕΕ

Posted by : Mr. Blog | 13 Απρ 2014 | Published in

Ψευδο-ρύθμιση για τον ΟΑΕΕ, που αφήνει άλυτο το πρόβλημα του αποκλεισμού άνω του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Η νέα ρύθμιση, με την οποία ο ΟΑΕΕ καλεί τους χιλιάδες «ανασφάλιστους ασφαλισμένους» στον Οργανισμό να καταβάλουν μεγάλα ποσά ανάλογα με τις οφειλές τους και με παράλογα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι τις 28/2/2015, είναι δυστυχώς ακόμα ένα μέτρο εισπρακτικού στην πραγματικότητα χαρακτήρα που θα αποτύχει.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον ΟΑΕΕ και τους οποίους η κυβέρνηση διώκει ποινικά, τούς κατάσχει λογαριασμούς και σπίτια και τούς συλλαμβάνει για λίγες χιλιάδες ευρώ, με το αντισυνταγματικό Διαρκές Αυτόφωρο, δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Και δεν έχουν να πληρώσουν επειδή το εισόδημά τους έχει μειωθεί δραματικά ή έχει μηδενιστεί, καθώς καλούνται να πληρώνουν συνεχώς νέους υπέρογκους φόρους για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους και αυξημένες εισφορές – οι οποίες έχουν μείνει οι ίδιες από το 2009!

Η μεσαία τάξη εξαθλιώνεται.

Η ύπαρξη τόσων χιλιάδων ανθρώπων – των ίδιων των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους – χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη είναι ντροπή για την Ελλάδα του 2014.

Μόνη πραγματική λύση είναι η πρόταση της Δράσης: μετατροπή του ΟΑΕΕ σε ταμείο ανταποδοτικής ασφάλισης, ώστε κάθε ασφαλισμένος να πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του και να λαμβάνει την ανάλογη σύνταξη, και πλήρης ιατροφαρμακευτκή περίθαλψη για όλους, με την καταβολή ενός συμβολικού ποσού. Μόνο έτσι θα αναζωογονηθεί η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου Δράσης
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr
ditiki