Φίλιππος Ιλαρίων Συτιλίδης: Αυτός είναι ο Καστοριανός μαθητής που διέπρευσε στα μαθηματικά

Posted by : Mr. Blog | 2 Νοε 2013 | Published in

 Συνεχίζει το σχολείο με υποτροφία στη Θεσσαλονίκη
Ένα ακόμη καστοριανό παιδί έκανε υπερήφανη την πόλη μας, τους γονείς του, αλλά και όλους τους φίλους του.
Πρόκειται για τον μαθητή Συτιλίδη Φίλιππο-Ιλαρίων, που διαπρέπει στα μαθηματικά. Ο Φίλιππος συμμετείχε στην εθνική ομάδα νέων η οποία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και βραβεύτηκε μαζί με τους υπόλοιπους
μαθητές μέλη των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, την 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και την 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φίλιππος τιμήθηκε και από το μητροπολίτη Καστοριάς κ Σεραφείμ.
Δυο λόγια για τον Φίλιππο: Από το δημοτικό ακόμη είχε μια τάση στα μαθηματικά. Από μικρός διακρινόταν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς .
Η αγάπη και η απόδοση του για το συγκεκριμένο μάθημα, φάνηκε περισσότερο στις τάξεις της 1ης και 2ης γυμνασίου όπου και έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα. Μάλιστα, πήρε μέρος και σε διαγωνισμούς, όπου και βραβεύτηκε.
Τα θερμά συγχαρητήρια ανήκουν και στον καθηγητή μαθηματικών και συγγενή του  Φίλιππου, κ.  Διονύσιο Τακουρίδη, καθώς επίσης και στους καθηγητές του  4ου  Γυμνασίου, οι οποίοι  τον βοήθησαν σημαντικά σε αυτό το σπουδαίο του εγχείρημα, αλλά και στους γονείς του που του εμφύσησαν από μικρό προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Φίλιππος  αυτή τη στιγμή  πηγαίνει στην 1η Λυκείου και πήρε υποτροφία για τις αξιόλογες αυτές επιδόσεις του από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο  στη Θεσσαλονίκη, όπου και φοιτά.
 
Η ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ συγχαίρει τον Καστοριανό μαθητή Συτιλίδη Φίλιππο Ιλαρίων για την επιτυχία του αυτή, η οποία στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά με τα δυνατά μυαλά, στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, μπορούν να μας βγάλουν από το σκοτεινό τούνελ. Πέρα όμως από αυτά, αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία, όχι μόνο για την επιστημονική τους επίδοση αλλά και για το ήθος και την ωριμότητά τους.
Δώρα Κωτσοπούλου ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ