Paperman: Το υποψήφιο για Όσκαρ animation μικρού μήκους στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά

Posted by : Mr. Blog | 3 Φεβ 2013 | Published in

Mια από τις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους στην 85η απονομή των βραβείων της Ακαδημίας έχει καταφέρει μέσα σε μόλις 6 και κάτι
λεπτά να ξυπνήσει την πιο ρομαντική πτυχή του εαυτού μας.
Το υποψήφιο για Όσκαρ video animation μικρού μήκους της Disney "Paperman" είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο και έτοιμο να σε κάνει να το ερωτευτείς. Με την πρώτη ματιά.

Η ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη John Kahrs εισάγει μια πρωτοποριακή τεχνική που, για πρώτη φορά, συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τον υπολογιστή που δημιουργείται το animation, με τις χειρόγραφες τεχνικές. Ταυτόχρονα μπλέκει την (πολλές φορές) πιεστική και αγχώδη εργασιακή πραγματικότητα με την πιο όμορφη πτυχή της ανθρώπινης ζωής: τον έρωτα.



Ένας μοναχικός άντρας που ζει στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '50 συναντά τυχαία μια νεαρή γοητευτική γυναίκα, αλλά πριν προλάβει να τη γνωρίσει, τη 'χάνει'. Κατά σύμπτωση όμως, η γυναίκα δουλεύει στον διπλανό ουρανοξύστη και ο άντρας, έχοντας τη βοήθεια της φαντασίας του και μιας στοίβας από χαρτιά, θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να προσελκύσει την προσοχή της.



 Βλέποντας το βίντεο στο διαδίκτυο πολλοί έσπευσαν να πουν ότι το "Paperman" έχει πολλά κοινά με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πριν από περίπου 4 χρόνια με τίτλο "Signs". Και μπορεί η πλοκή να έχει κάποια κοινά στοιχεία (που θα διαπιστώσεις όταν τα δεις), παρ'όλα αυτά το καθένα ακολουθεί τον δικό του δρόμο.



Το animation "Paperman" δημιουργήθηκε από μια μικρή καινοτόμο ομάδα εργασίας στο Walt Disney Animation Studios, ενώ πρωταγωνιστούν οι John Kahrs, Jeff Turley και Kari Wahlgren.