ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ - ΠΕΠΟΝΗΣ

Posted by : Mr. Blog | 30 Δεκ 2011 | Published in


Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή ξεκίνησε η κατάθεση των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι πριν από δύο ημέρες υπέβαλαν...την παραίτησή τους, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκαν παρενοχλήσεις στο έργο τους.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο της κατάθεσής τους καλούνται από τον κ.Μακρή, ο οποίος -κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε- έχει αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς Εφετών στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα, τα οποία είναι:

1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς,

2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και

3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Προηγουμένως, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έδωσαν πρόσθετες, για δεύτερη φορά, προφορικές εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ν. Παντελή, ο οποίος εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα.