ΩΡΑ 18:04 Έφτασε στο δικαστήριο ο Στρος Καν – Θα τον αφήσουν ελεύθερο;

Posted by : Mr. Blog | 19 Μαΐ 2011 | Published in


- Θα συζητηθεί το αίτημά του για αποφυλάκιση
- Οι δικηγόροι του προτείνουν 1 εκατομμύριο δολάρια εγγύηση
- Αναμένεται και η κατάθεση της καμαριέρας


Από τις φυλακές Ράικερς και πάλι στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Ντομινίκ Στρος Καν, προκειμένου να παραστεί στην ακρόαση του αιτήματος έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του για να αποφυλακιστεί.

Η πλευρά Στρος Καν έχει προτείνει την καταβολή χρηματικής εγγύησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει συναινέσει και στο ενδεχόμενο να φορέσει ειδικό βραχιόλι παρακολούθησης και να βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών επί 24ωρου, στο σπίτι του στο Μανχάταν.

Ο Στρος-Καν έχει ήδη παραδώσει το γαλλικό του διαβατήριο στην αμερικανική δικαιοσύνη και δεσμεύεται να παραδώσει επίσης το ταξιδιωτικό του έγγραφο του ΟΗΕ στις αμερικανικές αρχές για να αποδείξει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται πως ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραστεί στο δικαστήριο και την Παρασκευή, όταν οι ένορκοι θα αποφασίσουν αν θα προσαχθεί σε δίκη ή όχι.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον Γάλλο πολιτικό για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.