Η Καστοριά δεν έχει απομονωθεί. Ο κ. Γιαννάς έχει απομονωθεί.(Σχόλιο αναγνώστη)

Posted by : Mr. Blog | 25 Φεβ 2013 | Published in


Αναρτήθηκε ΕΔΩ.
Ας πούμε μερικές ακόμα αλήθειες όμως, σύμφωνα με τα προηγούμενα σχόλια. 
1. Η Καστοριά δεν έχει απομονωθεί. Ο κ. Γιαννάς έχει απομονωθεί. Η υπόλοιπη Καστοριά συντάσεται με την απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ, η οποία φαίνεται να είναι και η μοναδική βιώσιμη για την Καστοριά.
2. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει. Απλώς ο κ. Γιαννάς παρουσιάζει
εντέχνως τις απόψεις του σαν τις μοναδικές σωστές και δεν ακούγονται πουθενά (στα ΜΜΕ εννοείται) η άποψη των άλλων τμημάτων, η οποία υπάρχει σε δελτία που έχουν δωθεί από τα τμήματα αλλά δε δημοσιεύονται δυστυχώς πουθενά.
3. Η "επικοινωνιακή επίθεση" έγινε από τον κ. Γιαννά μόνο, ο οποίος έπεισε όλους τους φορείς για το ότι οι απόψεις του είναι και απόψεις του Παραρτήματος, το οποίο ουδέποτε κλήθηκε να ψηφίσει και να αποφασίσει επί του Σχεδίου. Και τα όργανα του Παραρτήματος συγκαλούνται δυστυχώς από τον κ. Γιαννά.
4. Και πριν 2 χρόνια που ο κ. Γιαννάς μιλούσε για μετανάστευση όλης της ΣΔΟ στην Καστοριά, αλλά και τώρα που τα επαναλαμβάνει, δε μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει. Η διαφορά τώρα είναι ότι η σιωπή τελείωσε και πολλές φωνές άρχισαν να αντιδρουν στην καταστροφική του μικροπολιτική και να εκφράζουν άλλες, υγιείς και βατές απόψεις.
5. Η ελπίδα είναι όντως φρούδα. Αφήστε όμως κι ένα γράμμα να ξεφύγει. Μην τον στραυρώνετε τον άνθρωπο για 1 λάθος γράμμα.

Όσον αφορά τις διαπιστώσεις.
1. Πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Καστοριά ότι το Σχέδιο Αθηνά ξεκινά καθαρά από πολιτικά κριτήρια και μόνο με πολιτική μπορεί να αντιμετοπιστεί και να το παλέψει κάποιος. Είναι γνωστό δυστυχώς ότι στην Ελλάδα του 2013 για να επιτύχει κάποιος κάτι, δεν αρκούν ούτε τα έγγραφα, ούτε τα ψηφίσματα, ούτε οι πορείες, ούτε οι καταλήψεις. Εάν δε μιλήσει η πολιτική με όρους δοσοληψίας και τοπικών συμφερόντων (ψηφαλάκια κοινώς), δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα. Έτσι και με το Σχέδιο Αθηνάς, εάν δεν πέσουν τα κατάλληλα τηλέφωνα, από ανθρώπους που έχουν άκρες, από τους οποίους εξαρτάται σε κάποια θέματα η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας, τότε δεν παλεύεται τίποτα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι Δονκιχωτισμοί δεν αποφέρουν τίποτα και πρέπει σε ένα πόλεμο να πολεμάς με τα όπλα που παίζουν στο παιχνίδι κι όχι με σφεντόνες εναντίον μπαζούκας.
2. Η θέση της Καστοριάς είναι καθορισμένη και εκφράζεται από τα συλλογικά όργανα του ιδρύματος. Η απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ είναι η μόνη απόφαση που εκφράζει το ίδιο του ίδρυμα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Μπορεί ο καθένας να έχει τις προσωπικές του απόψεις, μπορεί το κάθε τμήμα να έχει ψηφίσει τις απόψεις του, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς σε ένα ίδρυμα που θέλουμε να υπάρχουν κανόνες, το Συμβούλιο αποφασίζει αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ιδρύματος και φυσικά πάνω στο Σχέδιο Αθηνά. Ας το πάρει απόφαση ο κ. Γιαννάς και ο καθένας, ότι δε μπορεί να υποστηρίζει συνεχώς τις προσωπικές του απόψεις, παρουσιάζοντάς τες σαν απόφαση του Παραρτήματος, αλλά θα πρέπει να μεταφέρει τις αποφάσεις της διοίκησης του ιδρύματος και να τις σέβεται. Διαφορετικά, συνεχώς θα λέγεται ότι η Καστοριά δεν έχει άποψη, όλοι μαλώνουν με όλους, οι φορείς είναι άχρηστοι, κ.α. Εάν όλοι σέβονταν τους θεσμούς και τις συλλογικές αποφάσεις, τότε και η Κοζάνη και η Φλώρινα και η Καστοριά και τα Γρεβενά θα πήγαιναν με 1 μοναδική πρόταση στο υπουργείο για να διαπραγματευτούν και καταλαβαίνουν όλοι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σε σχέση με τη σημερινή κατάντια όπου οι φορείς της Καστοριάς και όλων των άλλων πόλεων είπαν διαφορετικά πράγματα, ο κ. Γιαννάς μεταφέρει άλλα, άλλοι καθηγητές που μπορεί να έχουν εισηγηθεί θα είπαν άλλα κ.ο.κ.