Πυροβολισμοί με τραυματίες σε καφετέρια στην Κοπεγχάγη

Posted by : Mr. Blog | 14 Φεβ 2015 | Published in

Πυροβολισμοί με τραυματίες σε καφετέρια στην Κοπεγχάγη
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Κοπεγχάγη, όταν άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, Φρανσουά Ζιμερέι.

Στην εκδήλωση βρισκόταν, επίσης, ο Σουηδός καλλιτέχνης, Λαρς Βιλκς, ο οποίος το 2007
είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο με σκίτσα του, τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Γάλλος πρέσβης. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τόσο ο Ζιμερέι όσο και ο Βιλκς είναι καλά στην υγεία τους

upd


Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε εκδήλωση του σατιρικού σκιτσογράφου του Μωάμεθ

Ένας πολίτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα στην Κοπεγχάγη, όταν ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, Φρανσουά Ζιμερέι, αλλά και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γάλλο πρέσβη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι δράστες -οι οποίοι φορούσαν κουκούλες- κατάφεραν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο.
Συναγερμός στην Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση που διοργάνωσε σατιρικός σκιτσογράφος του Μωάμεθ


Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τόσο ο Ζιμερέι όσο και ο Βιλκς είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ τα ΜΜΕ της Δανίας αναφέρουν πως ένας άντρας περίπου 30 ετών έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται πως το 2007 ο Λαρς Βιλκς είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο με σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου. Έκτοτε ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.