Τι ετοιμάζει η Αερολέσχη “Αερωπός” Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 30 Νοε 2014 | Published in

Αποτελεί κοινή διαπίστωση και καθημερινή πρακτική σε κάθε έκφανση της ζωής πώς η πράξη,    οφείλει να συνοδεύεται και από την θεωρία και προπάντων το αντίθετο
  Εμείς εδώ οι της αερολέσχης του ‘Αέροπου’ το πράτουμε και τηρούμε το πιό πάνω αξίωμα από την πρώτη κιόλας μέρα της υπαρξής μας.  Έτσι λοιπόν φέτος όπως και πέρυσι ετοιμάζουμε την  εκτύπωση συλλεκτικών ημερολογίων με
αεροφωτογραφίες από την πτητική μας δραστηριότητα της παρελθούσης χρονιάς,συνδυάζοντας την χρηστικότητα αλλά και την καλλιτεχνική απεικόνιση.

Κύριοι δε άξονες της κίνησης αυτής είναι ο αντιπρόεδρος της αερολέσχης μας Κωνσταντίνος Γκολομπίας και το μέλος Εμμανουήλ Σινόπουλος και οι οποίοι έχουν αναλάβει όλα τα διαδικαστικά.
   Την δε εκτύπωση και τεχνική επιμέλεια επεξεργάζεται η επαγγελματίας γραφίστρια και τυπογράφος Χριστίνα Τερζοπούλου ( Μητροπόλεως 55-Καστοριά ).

  Αποτελεί πάγια τακτική μας να αναθέτουμε την όποια εργασία χρειαζόμαστε σε τοπικούς επαγγελματίες και προμηθευτές,έχοντας κατά νού την επανακύκλιση του χρήματος και την ενίσχυση  της τοπικής αγοράς και μόνο ειδικά σε καιρούς χαλεπούς όπως οι τωρινοί.
  Ελπίζουμε η περάτωση των ημερολογίων να συντελεστεί σύντομα με βάση τις συνδυασμένες ενέργειες των ανωτέρω ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η διαθεσή τους πρίν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω,τα ημερολόγια θα είναι όπως και την προηγούμενη χρονιά  συλλεκτικά και για αυτόν τον λόγο θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό,περίπου εκατόν είκοσι   αντίτυπα.

 Αποτελούν ένα ειδικής σημασίας και αντικειμένου δώρο για το γραφείο κάθε επαγγελματία αλλά και ιδιώτη,προσθέτοντας στον όλο διάκοσμο του κάθε χώρου.

   Θα μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από τους επαγγελματικούς χώρους του Κωνσταντίνου Γκολομπία και Εμμανουήλ Σινόπουλου επικοινωνόντας στα golobias@otenet.gr , photomanolis@gmail.com

 Ένα ακόμη θέμα αυτής της καταχώρησης είναι η γνωστοποίηση της ημερομηνίας της διενέργειας της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ‘Αέροπου’ την 18η Ιανουαρίου 2015 με σειρά εξέτασης σημαντικών θεμάτων μεταξύ άλλων και η τέλεση αρχιαιρεσιών. Τόπος και ώρα της συνάντησης θα ακολουθήσει σύντομα σε νέα καταχώρηση.

  Το τελευταίο και ίσως σημαντικότερο από τα θέματα είναι το ζήτημα της καταβολής της ετήσιας συνδρομής μέλους της αερολέσχης. Μέχρι και της στιγμής αυτής που γράφεται το παρόν,ο ‘Αέροπος’ αποτελεί ίσως το μοναδικό πανΕλλαδικό φαινόμενο ύπαρξης αερολέσχης που δεν έχει  θεσπίσει ετήσια εισφορά μέλους από τα μέλη του!

Παρότι έχει παρθεί η απόφαση αρμοδίως από τα   θεσμικά όργανα,για λόγους διαδικαστικούς,όσο και πρακτικούς η απόφαση δεν είχε μέχρι τώρα τεθεί σε λειτουργία. Όμως αυτό δεν μπορεί να εξακολουθήσει να υφίσταται εσαεί.

  Η δημιουργία,λειτουργία και οι όποιες δραστηριότητες της αερολέσχης έχουν κάποιο κόστος το οποίο καλύπτεται από τον ζήλο και μεράκι ενός στενού κύκλου συμμετεχόντων,κάτι που λειτουργεί   εις βάρος τους. Έτσι λοιπόν με την έναρξη του νέου έτους θα πρέπει όσοι αποφασίσουν και επιδιώκουν να αποτελούν ενεργά μέλη της αερολέσχης μας να φροντίσουν να είναι ταμειακά ενήμεροι.

Δυστυχώς ο ‘Αέροπος’ δεν δέχεται καμμία οικονομική ενίσχυση από ιδιώτη και σίγουρα ούτε κατά διάνοια από κάποιο τοπικό η κεντρικό δημόσιο φορέα όπως άλλοι σύλλογοι ( τα παραδείγματα περριτεύουν και γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ) και άλλωστε ο σκοπός  υπαρξής του δεν είναι σε καμμία περίπτωση οι εμπλεκόμενοι σ’αυτόν να καρπωθούν υλικά οφέλη αλλά πρέπει όμως να εξασφαλίζει την ευρωστία των ετήσιων εισφορών καθιστώντας απρόσκοπτη την λειτουργία του.  

   Είναι απόλυτα κατανοητό το γεγονός της οικονομικής εν γένει δυσπραγίας για όλους μας όμως όταν κάποιος επιθυμεί κάτι οφείλει να κάνει θυσίες προς τούτο.
  Το συμφωνηθέν αντίτιμο κατά το πρόσφατο παρελθόν ετήσιας εισφοράς τιμάται στο ποσό των ογδόντα ( 80 ) Ευρώ με ανταποδοτικά οφέλη που έχουν αναφερθεί σε προγενέστερες καταχωρήσεις.


  Ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να καταβάλει το ώς άνω ποσό στον εξής προς τούτο δημιουργηθέντα τραπεζικό λογαριασμό/ Τράπεζα Πειραιώς,αριθμός λογαριασμού, 5051 006593 081 και ΙΒΑΝ GR 88 0172 0510 0050 5100 6593 081.

Διαφορετικά με την επίδοση του ποσού στον αντιπρόεδρο της αερολέσχης Κωνσταντίνο Γκολομπία με την παραλαβή της αντίστοιχης απόδειξης από τον ίδιο.

  Χωρίς καμμία διάθεση αντιπαλότητας και προσωπικής έριδος η μή καταβολή της ετήσιας εισφοράς θα οδηγήσει σε μη συμμετοχή στα του ‘Αέροπου’ και σε διαγραφές στα ήδη μέλη όπως άλλωστε το καταστατικό προβλέπει. Δίδεται αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι και τον Ιανουάριο για την τακτοποίηση του ζητήματος της συνδρομής και θα ακολουθήσει και έτερη υπενθύμιση.
  Γιατί ας μην ξεχνάμε,οι ουρανοί είναι και δικοί μας…..
   εκ της διοικούσης,
   Δημήτριος Αγιασοφίτης