Στον Νεολιθικό Οικισμό της Αυγής ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος

Posted by : Mr. Blog | 25 Σεπ 2014 | Published in

Στον Νεολιθικό Οικισμό της Αυγής  ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Σωτήρης Αδαμόπουλος
Τον Νεολιθικό Οικισμό της Αυγής επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη  24 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, συνοδευόμενος από  τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού & Πολιτισμού, Παναγιώτη Κώττα. Εκεί τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη αρχαιολόγος
Γεωργία Στρατούλη και ο υπεύθυνος προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Καστοριάς,  Νίκος Αλχασίδης.

Αρχικά ο κ. Αδαμόπουλος  βρέθηκε στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Προβολής των Ανασκαφών του Νεολιθικού Οικισμού, όπου είχε τη χαρά να συναντήσει και να συνομιλήσει με μαθητές της Δ’ τάξης, του  2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, το οποίο βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο  εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η ερευνητική ομάδα των Ανασκαφών Αυγής σε συνεργασία με την ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ. 



Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε από την κα. Στρατούλη στο Κέντρο, όπου είδε από κοντά την έκθεση των ευρημάτων καθώς και τους χώρους εργασίας για την ηλεκτρονική τεκμηρίωση και επεξεργασία των δεδομένων που ανακαλύπτονται. Έπειτα, επισκέφτηκε  τον πραγματικό χώρο των ανασκαφών και  ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, εκφράζοντας την πρόθεση του για στήριξη της συνέχισης του έργου που επιτελείται στην περιοχή, η αξιοποίηση του οποίου θα επιφέρει πολλαπλά αποτελέσματα στην τουριστική αναβάθμιση της.