Γερμανός μετεωρολόγος: Η Ευρώπη θα παγώσει τον Δεκέμβριο

Posted by : Mr. Blog | 9 Οκτ 2013 | Published in

Γερμανός μετεωρολόγος: Η Ευρώπη θα παγώσει τον Δεκέμβριο
Η βόρεια και η ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να έχουν πιθανόν έναν ψυχρότερο Δεκέμβριο απ΄ό,τι συνήθως, ακολουθούμενο από ένα ηπιότερο του φυσιολογικού δεύτερο ήμισυ του χειμώνα 2013/2014, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ο γερμανός μετεωρολόγος Γκέοργκ Μίλερ.

Ο Μίλερ, ο οποίος ασχολείται με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για λογαριασμό της Point Carbon--μίας θυγατρικής εταιρείας της Thomson Reuters--εξέδωσε έκθεση για την περίοδο από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2014 ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται να εισέλθει στη χειμερινή περίοδο, όπως αναφέρει το Εθνος.

«Τα μετεωρολογικά μοντέλα παραπέμπουν σε ένα σχεδόν φυσιολογικό πρώτο εξάμηνο του χειμώνα με τον Δεκέμβριο να είναι πιθανόν ο ψυχρότερος μήνας», αναφέρει ο Μίλερ.
«Περί τα τέλη του χειμώνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος) υπάρχουν ενδείξεις ότι θα παρατηρηθεί αυξημένη επιρροή από τον Ατλαντικό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καιρικές συνθήκες οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη υγρασία αλλά και πιο ήπιο του φυσιολογικού καιρό στην ηπειρωτική και νότια Σκανδιναβία», πρόσθεσε.