ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΜΕ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Posted by : Mr. Blog | 18 Οκτ 2013 | Published in

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΙ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ. ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ?

Δείτε το:

(κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση)
Τώρα διαβάστε και το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αντωνίου και δείτε τι κατάλαβε η βουλευτίνα μας από την συζήτηση. Η Αντωνίου κατάλαβε ότι συζητήθηκαν δύο μόνο θέματα ενώ οι γουναράδες -διαψεύδοντάς την- αναφέρουν τέσσερα!


Συνάντηση μιας ώρας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, είχε σήμερα η Μαρία Αντωνίου και όλοι οι Φορείς της Ελληνικής Γούνας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν  ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Γούνας κ. Καρακουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γουνοποιών  Καστοριάς ‘’Ο Προφήτης Ηλίας΄΄ κ. Η. Καλλισθένης, ο  Πρόεδρος  του Συνδέσμου Ελλήνων
Γουνοποιών κ. Ν. Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών – Γουνεμπόρων Σιάτιστας « Ο Προφήτης Ηλίας’’ κ. Δ. Κοσμίδης και αντιπροσωπείες των παραπάνω Φορέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν από τους εκπροσώπους των Φορέων διεξοδικά τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για την επίλυση τους, αφού και ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε ότι ο κλάδος της Γούνας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες των  εξαγωγών της πατρίδας μας με άμεσο οικονομικό όφελος για όλη την Ελληνική οικονομία.
Τα δυο θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν:
  1. Η κατάργηση του ειδικού φόρου πολυτελείας για τα προϊόντα γούνας.
  2. Οι νέες δυνατότητες για τη χρηματοδότηση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την άποψη  ότι μετά και τη θετική εισήγηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη, βλέπει θετικά την πρόταση για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας αφού τα προϊόντα γούνας απευθύνονται κυρίως σε πελάτες του εξωτερικού και ο φόρος πολυτελείας καθιστά τα ελληνικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά.
Για το θέμα της χρηματοδότησης ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων  μέσω του προγράμματος ‘’Jeremie’’ ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε την πρόθεση του σε συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες να δημιουργηθούν νέα προγράμματα για τη χαμηλότοκη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, με στόχο να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και πιο εξωστρεφείς.

Μετά τη συνάντηση η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:
«Είχαμε μια ουσιαστική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Φορείς του Κλάδου της Γουνοποιίας. Είχαμε τη δυνατότητα να εκθέσουμε από κοινού τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου και να διεκδικήσουμε λύσεις. Ο κ. Στουρνάρας μας έδωσε απαντήσεις που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση  και η υλοποίηση των όσων συζητήσαμε μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον κλάδο στα μελλοντικά του βήματα. Θέλω εδώ να επισημάνω το ότι είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ισχυρή βάση για τις επόμενες ενέργειες το ότι ήμασταν όλοι μαζί και όλοι ενωμένοι. Γιατί μόνο έτσι, ενωμένοι και με συγκεκριμένες προτάσεις μπορούμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε».