Η εκδήλωση για να ενταχθεί η Καστοριά στα 7 ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο (φωτογραφίες)

Posted by : Mr. Blog | 9 Οκτ 2013 | Published in

Ο Δήμος Καστοριάς διοργάνωσε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμικά και Περιβαλλοντικά θέματα Καστοριάς».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές ο κ. Κρίτων Αρσένης Ευρωβουλευτής, ο κ. Κώστας Καρράς Αντιπρόεδρος της EUROPA NOSTRA, ο κ. Γιάννης Μιχαήλ Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο κ. Βασίλειος Σ. Τσεμάνης  Τακτικό Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ο δρ. Θεόδωρος Μαρδίρης Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, η κα Αγγελική Στρατή Προϊσταμένη 16ης ΕΒΑ, εκπρόσωποι συλλόγων καθώς και πολίτες του Δήμου Καστοριάς συζήτησαν τον ιδιαίτερο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της πόλης και την ανάγκη να διασωθεί ο χαρακτήρας της Καστοριάς ως πόλης Μνημείο.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι πρέπει να διασωθούν οι παραδοσιακοί πυρήνες της πόλης «Απόζαρι» και «Ντουλτσό» και έγινε δεκτό να υποβληθεί υποψηφιότητα στην αρμόδια επιτροπή της Europa Nostra προκειμένου να ενταχθεί το 2014 στον κατάλογο της με τα 7 ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Συγκροτήθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, ομάδα έργου η οποία θα συλλέξει τα στοιχεία εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα για την αρτιότερη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας και την άμεση υποβολή του.