ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Posted by : Mr. Blog | 9 Οκτ 2013 | Published in

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εστάλη ΕΔΩ

Κύριε Διευθυντά,

Η πολιτεία σας επέλεξε και σας εμπιστεύτηκε να υπηρετείται την εκπαίδευση (το υπουργείο Παιδείας, μέσα από τις δικές του διαδικασίες) , μέσα από τον τιμητικό ρόλο του Διευθυντή
του 2ου Λυκείου Καστοριάς .

Ο Διευθυντής είναι ο άμεσα υπεύθυνος για την εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία του Λυκείου και κάθε σχολείου. Εσείς είσαστε υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του Λυκείου σας . Όταν εσείς , όπως λέτε στην επιστολή σας θεωρείται απολύτως απαράδεκτη την κατάληψη, όταν καταδικάζετε τυχόν καθοδήγηση των μαθητών από στοιχεία εκτός σχολικής κοινότητας, όταν απαιτείτε σεβασμό από τους μαθητές τόσο στους καθηγητές όσο και στην σχολική περιουσία, όταν θεωρείτε το σχολείο ως τον κατεξοχήν χώρο ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, έχετε ηθική και υπηρεσιακή υποχρέωση να φροντίσετε να συμβούν όλα τα παραπάνω και όχι κύριε Διευθυντά να υποχωρείτε και να δηλώνεται αδυναμία επαναλειτουργίας του Λυκείου λέγοντας χαρακτηριστικά:

δεν μου επέτρεπε να επιζητήσω λύση του προβλήματος της κατάληψης με επέμβαση των εισαγγελικών ή αστυνομικών αρχών, 

Από την στιγμή που εξαντλήθηκε κάθε σας διαπραγματευτική ικανότητα με τα παιδιά έπρεπε να πράξετε διαφορετικά.

Να με συγχωρείτε πολύ αλλά μάλλον δεν καταλάβατε ότι υπηρετείτε από την θέση του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. Λέτε μόνο εσείς να είστε ευαίσθητος απέναντι στα παιδιά;
Και δεν μου λέτε κύριε Διευθυντά πως τα παιδιά αυτά κατέλαβαν τα κτίρια; Με ποια δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία; Προηγήθηκε Συνέλευση όλων των μαθητών έστω και χωρίς 15μελές; Συμμετείχατε στην κουβέντα των αιτημάτων , συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων, συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , συμμετείχε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς και τέλος πάντων είναι δίκαιο και δημοκρατικό να καταλαμβάνεται η σχολική μονάδα χωρίς να τηρηθούν τα τυπικά ; Και πόσοι τελικά ήταν οι μαθητές που έκαναν την κατάληψη; Ήταν 10 ήταν 20 ήταν 30; Δηλαδή η απόλυτη μειοψηφία θα κάνει ότι θέλει. Και εσείς θα μιλάτε για κατεξοχήν ελεύθερο χώρο έκφραση ιδεών; Με λίγα λόγια αν δεν γινόταν η επέμβαση της Αστυνομίας , έπρεπε να περιμένουμε πότε θα κουραστούν οι μαθητές για να εγκαταλείψουν το Λύκειο γιατί υποτίθεται είχε εξαντληθεί κάθε διαπραγματευτική σας ικανότητα .

Ήσασταν ο κατεξοχήν αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας να καλέσετε την συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Εσείς είστε ο θεματοφύλακας της απρόσκοπτης λειτουργίας του Λυκείου. Σε σας εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας.
Εγώ σαν γονέας υποστηρίζω το παιδί μου στην διεκδίκηση αιτημάτων , υποστηρίζω την μαθητική κοινότητα , υποστηρίζω τους καθηγητές αλλά κάθε διεκδίκηση θα πρέπει να τηρεί την δημοκρατική τουλάχιστον διαδικασία και όχι επειδή δέκα ή είκοσι μάγκες θέλουν απλά να κάνουν το γούστο τους αναστατώνουν ολόκληρη την κοινωνία.
Εύχομαι στο μέλλον κύριε Διευθυντά να κρατήσετε καλύτερη στάση απέναντι στους πολλούς μαθητές και όχι να δειλιάζετε απέναντι στους πολύ λίγους μαθητές.