ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:Τιμήσαμε τη μνήμη του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη

Posted by : Mr. Blog | 27 Φεβ 2013 | Published in



Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, η Τ.Ο. Καστοριάς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή την επέτειο
θανάτου του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη, μπροστά από το άγαλμα του στη βόρεια παραλία της Καστοριάς.

Παρόντες στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, ήταν ο Βουλευτής Σερρών του κινήματος μας, κος. Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, ο Γραμματέας της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας κος. Τούφας Στέλιος, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Κοζάνης κος. Λορίδας Φαίδων και δεκάδες φίλοι του κινήματος μας από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Εκφωνήθηκαν λόγοι από τον Γραμματέα της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας κο. Τούφα Στέλιο, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη, στη συμβολή του στο Μακεδονικό Αγώνα, στο έργο του ως Μητροπολίτης Αμασείας του Πόντου καθώς και στα τελευταία χρόνια της ζωής του όπου πάμφτωχος και "εξορισμένος" στο εξωτερικό από την Πολιτεία και την Εκκλησία δεν έπαψε να αγωνίζεται υπέρ των δικαίων του Έθνους.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βουλευτής Σερρών κο. Ματθαιόπουλος Αρτέμιος ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που η Τ.Ο. Καστοριάς διοργανώνει εδώ και χρόνια, στην αδιαφορία των τοπικών αρχών της Εκκλησίας και της Πολιτείας να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό ιερωμένο, στην παρουσία της Χρυσής Αυγής σε παρόμοιες εκδηλώσεις στον τόπο μας που αποδεικνύει ότι εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα και προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε το έργο και τον αγώνα τους και στις επόμενες γενιές. Τέλος, αναφέρθηκε και στον αγώνα που κάνει η Χρυσή Αυγή εντός και εκτός Κοινοβουλίου και στον βρώμικο πόλεμο που δέχονται οι Έλληνες Εθνικιστές από το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο.

Η τελετή έληξε με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Τ.Ο. Κοζάνης και της Τ.Ο. Καστοριάς και όπως συνηθίζεται με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου, καθώς και του ύμνου της Χρυσής Αυγής.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στη λιτή εκδήλωση μας μπροστά στο άγαλμα του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη και τίμησαν τη μνήμη του, παρά της καταρρακτώδη βροχή και τους υποσχόμαστε ότι του χρόνου θα είμαστε διπλάσιοι και τριπλάσιοι διότι όλη η Δυτική Μακεδονία, όλη η Ελλάδα αγκαλιάζει, ενστερνίζεται και πυκνώνει τις γραμμές του κινήματος μας για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Αυτάρκεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη, τιμωρία του σάπιου πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης και Εθνική Υπερηφάνεια, αξίες για τις οποίες πολέμησε και αγωνίστηκε ο αείμνηστος Γερμανός Καραβαγγέλης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!