Κοζάνη: Απάτη 3,5 εκατ. στην Συνεταιριστική Τράπεζα

Posted by : Αιρετικός | 7 Ιουν 2012 | Published in


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτική Μακεδονίας προσπαθεί να καθησυχάσει τα μέλη της δηλώνοντας πως έχει εξασφαλίσει το ποσό της απάτης που διέπραξε ένας επιχειρηματίας από την Κοζάνη, σε συνεργασία με τη σύζυγό του, που εργάζονταν στο υποκατάστημα της πόλης, καθώς

προχωρά στην αξιοποίηση της περιουσίας τους. Αυτό επισήμανε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Αποστολίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απάτη έγινε για ένα διάστημα περίπου οκτώ μηνών, πριν το ανακαλύψει ο ορκωτός λογιστής της Τράπεζας.

«Οι έλεγχοι γίνονται κάθε τρεις μήνες, αλλά η συγκεκριμένη απάτη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί αμέσως», επισήμανε ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος καθησύχασε τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας, αφού όπως είπε η Τράπεζα δε θα ζημιωθεί απ’ αυτή την υπόθεση. Το θέμα αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά δημοσίευμα του zougla.gr, το οποίο ανέφερε ότι η σύζυγος του επιχειρηματία, που δήλωσε την παραίτησή της από υπάλληλος της Τράπεζας, διαχειριζόταν μέσω του συστήματος συμψηφισμού επιταγών και τις επιταγές του συζύγου της, οι οποίες δεν αποπληρώνονταν σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα η τράπεζα να υποστεί οικονομική ζημιά, περίπου της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αιτία για να αποκαλυφθεί το γεγονός, σύμφωνα με το δημοσίευμα στάθηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπίστωσε τις διαδρομές των επιταγών.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ