ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτούσαν τη Χρυσή Αυγή;

Posted by : Αιρετικός | 30 Απρ 2012 | Published in


Είναι δυνατόν τα δύο μεγαλύτερα αστικά κόμματα, αυτά που τις τελευταίες ημέρες κατηγορούν την αριστερά για την άνοδο του νεοναζισμού και του φασισμού, παλιότερα να χρηματοδοτούσαν τα ίδια την Χρυσή Αυγή; Εάν πιστέψουμε δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης, ναι.

Ο λόγος για δύο άτομα που έχουν επιτελέσει υπαρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης, τον Χάρη Κουσουμβρή και τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο (ο τελευταίος κατεβαίνει στις εκλογές με τον ΛΑΟΣ). Διαβάζουμε στο xyzcontagion.wordpress.com:

Και οι δύο ήταν κάποτε υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής, πρώτα ο Χάρης Κουσουμβρής, και αργότερα ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Υπήρξαν συναγωνιστές αλλά και αντίπαλοι, συγκατηγορούμενοι αλλά και αντίδικοι. Για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο κάποια στιγμή αποχώρησαν από τη ναζιστική συμμορία. Ο Κουσουμβρής έγραψε βιβλίο, με τίτλο“Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής“, εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004 (κλικ εδώ), στο οποίο προχωράει σε αποκαλύψεις για όσα έζησε “από μέσα”. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του “αρχηγού” Νίκου Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδούσε κάποιες δραστηριότητες της οργάνωσης:

Εκαναν “αρπαχτές” από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν ήταν μεμπτό, διότι εξυπηρετούσε την “ιερότητα” του αγώνα. Σελίδα 44:



Την ίδια εποχή, Μάρτιος του 2004, ο Κουσουμβρής έδωσε συνέντευξη στον Στέλιο Βραδέλη, στον “Ταχυδρόμο” της εφημερίδας “Τα Νέα”, στην οποία ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:





Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, 18 Μαρτίου 2012. Η εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος” που εξέδιδε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, επανεκδίδεται μετά από ένα σχεδόν χρόνο που είχε σταματήσει η έκδοσή της. Στο άρθρο του Ζαφειρόπουλου, στο οποίο σχολιάζει την σημερινή κατάσταση της δεξιάς, της ακροδεξιάς, των εθνικιστών κ.λπ διαβάζουμε επί λέξει για τη Νέα Δημοπρασία: «[...] Εξάλλου, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιά φυλλάδιο όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του».

Ετσι εξηγούνται όλα: Η Νέα Δημοπρασία, για να περιορίσει την επιρροή του τηλεκόμματος ΛάΟΣ, ενίσχυε την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ας μην ασπαστούμε τη βεβαιότητα του γράφοντος πως οι μαρτυρίες των πρώην υπαρχηγών της Χρυσής Αυγής είναι αληθείς -ιδιαίτερα αυτή του Ζαφειρόπουλου, μπορεί εύκολα να αποδομηθεί λόγω της εκλογικής διαμάχης μεταξύ ΛάΟΣ και Χρυσής Αυγής για τις ακροδεξιές αντιμνημονιακές ψήφους.

Από την άλλη, το γεγονός πως οι παραπάνω ευθείς καταγγελίες είναι καταγεγραμμένες γραπτώς -αυτές του Κουσουμβρή, μάλιστα, έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν σε βιβλιοπωλεία εδώ και 8 χρόνια-, και κανείς από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχει ασχοληθεί για να τις διαψεύσει και να απαιτήσει αποκατάσταση της αλήθειας, είναι τουλάχιστον ύποπτο.

http://www.salata.tv