River Party στην εποχή των capital controls

Posted by : Mr. Blog | 24 Ιουλ 2015 | Published in

River Party στην εποχή των capital controls
Το μεγάλο κατασκηνωτικό φεστιβάλ στο Νεστόριο μετατίθεται για τον Αύγουστο.

«Με το κλείσιμο των τραπεζών δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, ούτε να παραγγείλουμε από το εξωτερικό τα χαρακτηριστικά βραχιολάκια-εισιτήρια», μας είπε άνθρωπος από την εταιρεία που διοργανώνει το 37ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς. Λόγω των συνθηκών, λοιπόν, και κυρίως εξαιτίας των capital controls, το μεγάλο κατασκηνωτικό φεστιβάλ αλλάζει ημερομηνία και μετατίθεται για το εξαήμερο 18-23 Αυγούστου.

Μετά το αυτονόητο πάγωμα που παρατηρήθηκε στην προπώληση τις εβδομάδες που ήταν κλειστές οι τράπεζες, τις τελευταίες μέρες ο κόσμος άρχισε να αγοράζει εισιτήρια σε κανονικούς πλέον ρυθμούς. Η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητη την τιμή του εισιτηρίου, αλλά και να κάνει και κάποιες διευκολύνσεις δίνοντας το περιθώριο σε όσους δυσκολεύονται, να καταβάλουν ένα ποσό μπροστά και να εξοφλήσουν το εισιτήριο με την άφιξή τους στο Νεστόριο. Είναι γεγονός, πάντως, ότι για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των συναυλιών, και ειδικά όταν πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, όπως το συγκεκριμένο River Party, το στοίχημα πλέον δεν είναι να υπάρξει κέρδος, αλλά να μην χαθεί η επένδυση.

Ως προς το καλλιτεχνικό μέρος, η καινούργια ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ έφερε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Leon of Athens δεν θα πάρουν μέρος, προστέθηκε όμως η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.riverparty.org





ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Έντυπη