Ο PAVLO ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!

Posted by : Mr. Blog | 9 Ιουλ 2015 | Published in

THANK YOU PAVLO!!!
Για τον Pavlo ήταν όνειρο, επιθυμία, τάμα...Το έλεγε παντού χρόνια πριν. Ήθελε να κάνει κάτι όμορφο, ωραίο, μεγάλο για την Καστοριά. Το πε και το κανε! Κόντρα στις ιστορικά  τραγικές στιγμές που διανύει σήμερα η Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα έγραφε
στο Facebook:

Η Ελλάδα είναι ασυνήθιστα καταπληκτική! Η κρίση αυτή δεν ορίζει την Ελλάδα, και αυτό που συμβαίνει είναι ακόμη ένα μπλοκάρισμα που επιβάλλεται σε αυτή τη μεγάλη χώρα το οποίο θα ξεπεραστεί, όπως έχει γίνει και πολλές άλλες φορές για εκατοντάδες χρόνια στο παρελθόν. Είμαι εδώ στην Ελλάδα ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πιστέψτε με όταν σας λέω αυτό:Οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι γένος με γνήσια φιλοξενία και φροντίδα,άνθρωποι που εργάζονται σκληρά σε μια γη που εξακολουθεί να είναι όμορφη κάτω από έναν ήλιο που είναι ακόμα φωτεινός !! Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στον Καναδά και αγαπώ την Ελλάδα πιστεύοντας πως δεν έχει σημασία τι απόφαση θα πάρουν! Παρακαλώ επισκεφθείτε την Ελλάδα. 

Ο Pavlo έρχεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, κάθε χρόνο στην πατρίδα του. Αυτή τη φορά, που το έκανε για να πραγματοποιήσει το όνειρό του έπεσε στο μάτι του κυκλώνα. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον συμβούλεψαν ακόμη και να ακυρώσει την εκδήλωση. Ο πεισματάρης και ευγενικός Πόντιος χαμογελούσε και έλεγε «Εμείς ότι είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε» 

Μέσα σε όλα αυτά ο ιστορικός του τόπου μας θα καταγράψει και τα αποτελέσματα της αιώνιας αρρώστιας που κατατρώγει ιστορικά τις σάρκες των Ελλήνων και κατά μοιραία συνέπεια και των Καστοριανών. Ζήλεια? Κατάρα? Μικροπρέπεια? Μικροσυμφέροντα? Νοητική στέρηση? Δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα προσδιορίζονταν καλύτερα...Φτάσανε να λένε κάποιοι ότι ο Pavlo δεν είναι Καστοριανός αλλά πόντιος!!! Χωρίς ντροπή απέδωσαν ιδιοτέλειες και ότι άλλο μπορούσαν να ξεράσουν από την μολυσμένη και ανίατη ψυχική τους αναπηρική άβυσσο. Οι φορείς πέρα από κάποιες υποκριτικές πρακτικές του στυλ να χαμε να λέγαμε, αδιαφόρησαν επιδεικτικά και προδοτικά απέναντι σε ένα άκρως ωφέλιμο project για την διάδοση της κουλτούρας και της εικόνας της Καστοριάς σε όλο τον κόσμο. Οι γουνοποιητικοί φορείς έχασαν μια χρυσή ευκαιρία της ανάδειξή τους ως μπροστάρηδες σε δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του τόπου και των προϊόντων του.  Δυστυχώς. Τα σπέρματα εσωστρεφούς συντηρητισμού κρατούν γερό ...νταμάρι κόντρα στην κατ ευφημισμό ανανέωση που προσδοκάται από την προσχώρηση νέων ανθρώπων.Στο ίδιο μήκος κύματος και τα media. Δεν κατάλαβαν ποτέ τι πάει να κάνει αυτός ο τρελλός Ελληνο-Καναδός! Σήμερα είναι οι ίδιοι που κατόπιν εορτής αφιερώνουν διθυραμβικά άρθρα για να αγγίξουν κάτι από τη χρυσόσκονη της επιτυχίας. 

Αυτό που δεν θα μπορούσαν όχι να το πληρώσουν, αλλά ούτε και να το φανταστούν οι διάφοροι αρμόδιοι ανευθυνουπεύθυνοι για την προβολή του τόπου, το έκανε ένας άνθρωπος. Ένας καλλιτέχνης. Ένας πατριώτης. Ένας περήφανος Πόντιος, Καστοριανός, Έλληνας!
Το όνομα του είναι Pavlo. Pavlo Simtikidis! 

Είναι αυτός που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο βουνού χθες όπως δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία.Καμιά εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο ή με εισητήριο δεν πλησίασε ποτέ το χθεσινό ρεκόρ. Τα αυτοκίνητα έφτασαν για παρκάρισμα μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο. Ο Pavlo ένωσε τους πάντες. Ακόμη και αυτούς που μέχρι την παραμονή της εκδήλωσης επέδειξαν χωριάτικη (με τα αρνητικά της έννοιας) αδιαφορία και κόμπλεξ. Μάλιστα κάποιοι απ αυτούς κατέφθασαν πρώτοι στο θεατράκι για να πιάσουν θέση και να φανούν στις κάμερες, για να βγουν μια selfie με τον Pavlo.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΟΙΝΟ

Η πλειοψηφία όμως των θεατών στη μεγαλειώδη εκδήλωση ήταν εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι «ξελάσπωσαν» και έσωσαν τη συλλογική τιμή της όμορφης Βυζαντινής Αρχόντισσας.  Άνθρωποι χαμογελαστοί, θερμοί, υποσυνείδητα έμπλεοι νοησιαρχίας και ευδαιμονισμού. Αυτοί θα είναι από εδώ και στο εξής οι αέναοι συνοδοιπόροι του Pavlo σε αυτό το διαπλανητικό ταξίδι που ξεκίνησε ο μεγάλος καλλιτέχνης και πατριώτης με αυτή του την ...τρέλα: Μια τηλεοπτική παραγωγή με μουσική, Καστοριά και Ελλάδα που θα μεταλαμπαδεύει εικόνες και συναισθήματα του τόπου μας στο διηνεκές.

Pavlo σε ευχαριστώ!

Πέτρος Σμιξιώτης




Remigio Pereira

G.Pinto


Αφοι Βαλκάνη

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές: Ο Pavlo αφιερώνει το Cafe Kastoria στους γονείς του.


Ο Pavlo με τον Λάζο Ιωαννίδη


Βασίλης



 Στελέχη της StarSystem με τον Pavlo

Ολόκληρο το team της παραγωγής




Πέτρος Σμιξιώτης