ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «Little big things in Europe and in our local communities»

Posted by : Mr. Blog | 24 Ιουλ 2015 | Published in

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «Little big things in Europe and in our local communities»
Στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η καταληκτική έκτη συνάντηση από 19 έως 23 Ιουλίου 2015, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Little big things in Europe and in our local communities (Μικρά μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη και στις τοπικές μας κοινότητες). Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος ήταν ο Δήμος Καστοριάς ενώ συμμετείχαν επίσης, 32
εκπρόσωποι από τους Δήμους Ville de Bram (Γαλλία), Siderno (Ιταλία), του Συνδέσμου Δήμων της περιοχής Locride στην Ιταλία, της Santa Venera ( Μάλτα), της Lousa (Πορτογαλία) και του Viroinval (Βέλγιο).

Κατά την πενθήμερη παραμονή τους στην περιοχή μας, συμμετείχαν σε συναντήσεις εργασίας σχετικά με την εκπαίδευση, το περιβάλλον , τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την προώθηση τοπικών προϊόντων ενώ επισκέφθηκαν αξιοθέατα και μουσεία της Καστοριάς.

Σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς την Τρίτη 21 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής υποδέχτηκε τους εκπροσώπους από τους πέντε Δήμους και εξέφρασε τη βούληση για καθιέρωση σταθερών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Επίσης, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Καστοριάς και συμμετείχαν στις συναντήσεις εργασίας ο υπεύθυνος του Εθνικού Σημείου Επαφής «Ευρώπη για τους Πολίτες» Δρ. Αντώνης Καρβούνης από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και ο υπεύθυνος του Πράσινου Ταμείου και του Προγράμματος Life κ. Γιώργος Πρωτόπαπας από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.