Δόθηκε λύση για το παγκόσμιο

Posted by : Mr. Blog | 29 Ιουλ 2015 | Published in

Δόθηκε λύση για το παγκόσμιο
Ανοίγει ο δρόμος για να ταξιδέψουν οι Έλληνες πρωταθλητές της κωπηλασίας στη Γαλλία για να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως οι νέοι όροι για τις συναλλαγές με τις τράπεζες και μέσα από τις διαφοροποιήσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις, δηλαδή, έπειτα από έγκριση η μεταφορά στο εξωτερικό μέχρι 2.000 ευρώ ανά άτομα σε κάθε ταξίδι. Πρακτικά, δηλαδή, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία μπορεί να ζητήσει από την τράπεζα, με την οποία συνεργάζεται χρήματα για τους αθλητές και τους συνοδούς της ομάδας. Με αυξημένες πιθανότητες να δει ο Γιάννης Καρράς το πράσινο φως. Αρκεί, βέβαια, οι αθλητές και οι συνοδοί να διαθέτουν λογαριασμούς στην ίδια συστημική τράπεζα και κυρίως να διαθέτει η ΕΚΟΦΝΣ το ποσό των 30.000 που έχει μείνει ως υπόλοιπο για το ταξίδι στη Γαλλία μετά από την προκαταβολή των 13.000 ευρώ πριν από αρκετούς μήνες.

«2. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της από 18 Ιουλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 84) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
Επιτρέπεται ειδικώς η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό έως την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 17 του παρόντος άρθρου πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Από τον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού», αναφέρει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε αργά το βράδυ ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για να μην μένουν απορίες, ας δούμε τι έγραφε η παράγραφος 4 που αναφέρεται στην ΠΝΠ.

«Η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό, με κάθε τρόπο, απαγορεύεται, περιλαμβανομένης της εντολής μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό καθώς και της μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές».
sportsfeed.gr