Σοκ από το ΔΝΤ - Κ.Λαγκάρντ: "Γιατί θα αποτύχει και το νέο Μνημόνιο"

Posted by : Mr. Blog | 29 Ιουλ 2015 | Published in

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ
σ.σ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ!Η WALL STREET ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΛΛΑ...ΣΩΣΤΑ ΜΑΝΤΕΨΑΤΕ! ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ -ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΡΩΠΗΣ.
 
Γιατί θα αποτύχει το νέο Μνημόνιο περιέγραψε αναλυτικά η διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ, εξηγώντας με απλά επιχειρήματα ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση χρέους, να τεθούν ρεαλιστικοί δημοσονομικοί στόχοι, να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και να υπάρξει ικανοποιητική χρηματοδοτηση.

Τίποτα από τα τέσσερα δεν ισχύει, συνεπώς το νέο Μνημόνιο δεν έχει καμια ελπιδα επιτυχίας, και ο ελληνικός λαός θα εξαθλιωθεί χωρίς λόγο όπως και στα δύο προηγούμενα, και όλα αυτά για να σώσει η Ελλάδα το ευρώ.


Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου η Κ.Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερεις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.

Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους». Η διευθύντρια ανγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πλέον καμία φοροδοτική ικανότητα και είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι νέοι ανεδαφικοί δημοσονομικοί στόχοι.

Δεύτερον διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Αυτή είναι μια προσπάθεια που γίνεται από το...1821

Τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος (επενδυτικό πακέτο για να πάρει μπροστά η αγορά) και τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους, την οποία αρνείται το Βερολίνο σθεναρά, το χαρακτηρίζει μάλιστα ως "Βιώσιμο".

Η κα Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».
defencenet