Ο ΣΕΓ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ - ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Posted by : Mr. Blog | 22 Ιουλ 2015 | Published in



Με πολύ μεγάλη αισιοδοξία στις βαλίτσες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τα μέλη του ΣΕΓ μετά από το ταξίδι τους στην Κίνα. Θερμή υποδοχή και φιλοξενία, υπόσχεση από τοπική κυβέρνηση και φορείς για διευκόλυνση των Ελλήνων γουνοποιών που θα επιθυμήσουν να επιχειρήσουν στην Κίνα. Οι πληροφορίες και τα "ταξίματα" των Κινέζων είναι πολλά, αλλά ας περιμένουμε την
επιστροφή της αποστολής για να μην αποκαλύψουμε πρόωρα τα αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι οι Κινέζοι της συγκεκριμένης περιοχής μας προτρέπουν να τους επισκεφθούμε επιχειρηματικά και μάλιστα μας υπόσχονται και βοήθεια. Μέχρι και Greek Pavilions μας διαθέτουν στα εμπορικά κέντρα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί απ ότι φαίνεται η συγκεκριμένη περιφέρεια της χώρας θέλει να παρουσιάσει μια πιο "ανοιχτή" εικόνα σε εμπορικό επίπεδο και εκείνο που τους παρακινεί να είναι πιο θερμοί προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι ολυμπιακοί αγώνες του 2022. Αυτό βέβαια που πρέπει να προσέξουμε αυτή τη φορά είναι η οργανωμένη προσέγγιση.Οι καιροί έχουν αλλάξει και είναι κρίμα να ακολουθήσουμε για ακόμη μια φορά την Καστοριανή- Σιατιστινή νοοτροπία του άναρχου μπουλουκιού. Χρειάζεται μελέτη έρευνα, και σωστή στρατηγική με ενιαία και ενωτική πολιτική χωρίς μοναχικούς καβαλάρηδες που παν ξυπόλητοι στα αγκάθια καίγοντας έτσι και το εμπορικό τοπίο για όσους θα σχεδίαζαν μια πιο σωστή και σύγχρονη προσέγγιση. Περιμένουμε με αγωνία την Ελληνική αποστολή.Αυτοί που θα περιμένουν περισσότερο όμως είναι κάποιοι από απέναντι που η πιο πρόσφατη και σοβαρή δραστηριότητα τους είναι η γιορτή του Προφήτη Ηλία.Απαραίτητο και αυτό αλλά κάποιος θα μπορούσε να τους πει: "Συν Αθηνά και χείρα κίνει "

Ακολουθεί ενημερωτικό κείμενο του ΣΕΓ

  Επίσκεψη σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις και καταστήματα πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών. Κατά τις επισκέψεις αυτές διαπιστώθηκε η μεγάλη δυναμική του γουνοποιητικού κλάδου στην Κίνα αλλά και η ζήτηση για γουνοποιητικά προιόντα. Οι κινεζικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό καθετοποιημένες και με σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες.  Αναζητούν συνεργασίες με άλλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις προκειμένου να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει η Κινεζική και όχι μόνο αγορά.  Οι προοπτικές ειναι θετικές αρκεί όπως επισήμανε ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, κ. Γ. Χατζησυμεωννίδης « να υπάρξει συγκεκριμένη και πολύ μελετημένη στρατηγική συνεργασιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις»