ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ - ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΩΝ ΕΣΠΑ

Posted by : Mr. Blog | 25 Ιουλ 2015 | Published in

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του oladeka, το 10ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο νεόδμητο κτίριο που όλοι ανέμεναν να παραδοθεί τον Ιούλιο που διανύουμε. Όλα ήταν σχεδόν έτοιμα. Το κτίριο, οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών,
και γενικά ότι ήταν απαραίτητο για τη λειτουργία του νέου σχολείου, εκτός από κάποιες μικρές εκκρεμότητες που επρόκειτο να αντιμετωπιστούν χωρίς μεγάλες δυσκολίες.

Οι πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις στη χώρα μας όμως, οδήγησαν σε κλείδωμα των χρηματοδοτήσεων των κωδικών ΕΣΠΑ στο οποίο είχε συμπεριληφθεί και το συγκεκριμένο έργο. Οι υπεύθυνοι του δήμου επικοινωνούσαν με τους αρμόδιους και η απάντηση ήταν μόνιμα: «Αναμείνατε στο ακουστικό σας...» μη έχοντας κάποιο θετικό νέο να ανακοινώσουν.
Το τραγικό είναι ότι εκτός από μερικές μικροπαρεμβάσεις που απαιτούνται για την παράδοση και λειτουργεία του κτιρίου, αυτό δυστυχώς δεν θα συμβεί διότι ο εργολάβος δεν μπορεί να εξοφληθεί και έτσι με τη σειρά του δεν παραδίδει το έργο.

Κρίμα...γιατί το σχολείο θα παραδίδονταν τον Ιούλιο και θα λειτουργούσε κανονικά τον Σεπτέμβρη. Τώρα οδηγούμαστε κατά πάσα πιθανότητα για τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, εχόντων καλών των πραγμάτων.


ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 5ο
Προβλήματα επίσης υπάρχουν και στα έργα ανακαίνισης που ανακοινώθηκαν από το δήμο για το 5ο δημοτικό σχολείο για το οποίο υφίσταται το ίδιο περίπου πρόβλημα με το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων για τα κατασκευαστικά. Ναι είναι το θέμα που ανέδειξε το oladeka ΕΔΩ  και ευαισθητοποίησε τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας επιτροπής κ. Δημήτρη Στυλιάδη ΕΔΩ  ο οποίος ανακοίνωσε την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων του σχολείου το οποίο όμως αποδείχθηκε πως περιστοιχίζεται από συνήθεις αγνώμονες Ελληνάρες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο (ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις) οι οποίοι ενώ προσπαθούσαν επί δεκαετίες να λύσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα και έτρωγαν πόρτα, τη στιγμή που το oladeka τους έφερε στο πιάτο τη λύση μέσω του κ. Στυλιάδη (ναι το περηφανευόμαστε για αυτή μας την παρέμβαση) εκείνοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν προσωπικά το γεγονός με μικροψυχία χωρίς καν να αναφέρουν απλά τη συμβολή μας. Αν είναι δυνατόν !Φτωχοδιαβολική μικροπολιτική μέχρι και εδώ! Στα σχολεία! Από εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς! Μετά τι να περιμένουμε από τους πολιτικούς!

Βγήκαν λαλίστατοι...καταφερτζήδες και εκφώνησαν λόγους πανηγυρικούς, με σκοπό να αποδείξουν το πόσο...μάγκες ήταν! Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν καταλάβαμε... Τα αυτονόητα υποτίθεται κάνανε όταν σήκωναν το τηλέφωνο και κάνα πρωινό για να αναφέρουν τα προβλήματα του σχολείου στους αρμόδιους. Άσχετα με το αποτέλεσμα φυσικά και θα πρέπει να επιβραβεύεται η προσπάθεια. Αλλά μέχρι εκεί.

Δεν χρειαζόμαστε βραβείο και τελετές ούτε εύσημα.
Μια απλή αναφορά με στόχο την ηθική επιβράβευση και το θετικό παραδειγματισμό συμπολιτών μας θα ήταν ευπρόσδεκτη και συμβολική σε μια εποχή που τίποτα δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο. Σε μια εποχή που η ανιδιοτέλεια μοιάζει ξένη λέξη. Και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς: Μην πιστέψετε ότι το oladeka ανέδειξε το θέμα (με αποτέλεσμα να εξευρεθεί λύση) υπολογίζοντας κανέναν από εσάς τους....τιτανοτεράστιους και τρομερούς παράγοντες. Το κάναμε και θα το ξανακάναμε για τα παιδιά και μόνο. Συνεννοηθήκαμε? Άντε τηλεφωνήστε ο ένας στον άλλο τώρα για να λυκοφιληθείτε και να ενωθείτε στη μιζέρια των αχάριστων που για να την καλύψετε πρέπει να βρείτε έναν κοινό εχθρό. Το ξέρουμε ότι ο ένας στον άλλο θα αναφέρετε τα μαντάτα λέγοντας κάτι τέτοιο:«Μα τι ανάγωγοι! Μήπως έπρεπε να τους κάνουμε και άγαλμα?» Σα να σας βλέπω με τα μούτρα ξινισμένα... Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.

Τέλος πάντων...Κλείνοντας θα αναφέρουμε ότι σύμφωνα με επίσης ασφαλείς πληροφορίες το συγκεκριμένο σχολείο θα ανακαινισθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με οργάνωση χρόνου τέτοια ώστε να λειτουργεί κανονικά την ημέρα και να γίνονται εργασίες σε διαφορετικές ώρες. Ταυτόχρονα συνεργεία ελαιοχρωματιστών που θα δημιουργήσει ο δήμος με νεοπροσληφθέντες των πεντάμηνων θα βάφουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης τους όλα τα σχολεία του νομού. Αυτό αν μη τι άλλο είναι μια κίνηση που από κάθε πλευρά αξίζει μπράβο.