Ο Λαπαβίτσας στην Zeit: Οι δανειστές απαιτούν πλήρη παράδοση – Θα είναι δύσκολο για βουλευτές να ψηφίσουν μέτρα λιτότητας

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιουν 2015 | Published in

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit παραχώρησε ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Η εφημερίδα σημειώνει προλογίζοντας τη συνέντευξη ότι ο κ. Λαπαβίστας «απείλησε ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί νέα μέτρα λιτότητας» καθώς και ότι ο ίδιος «τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς σχετικά με τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης, απάντησε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε ως το τέλος των διαπραγματεύσεων» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις συνίστανται σε επιπλέον μέτρα λιτότητας, που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα, θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα» και πρόσθεσε:

«Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την αριστερή πτέρυγα είτε όχι, θα δυσκολευτούν πολύ να εγκρίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πώς θα γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα το εξηγήσουν αυτό στους πολίτες;».
Στο ερώτημα σχετικά με το που «βλέπει» τις «κόκκινες γραμμές» ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε ότι έχει γίνει «παράλογη» η κουβέντα γύρω από τις «κόκκινες γραμμές». «Μπορώ να πω μόνο, ότι συνολικά δεν θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα λιτότητας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «μία ρήξη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, δεν θα αποτελούσε έκπληξη για εμένα. Ωστόσο αυτό δεν θα είχε να κάνει με το ότι η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη για συμβιβασμούς, αλλά με το ότι οι δανειστές απαιτούν μία πλήρη παράδοση».
crashonline