Ρήγμα για την Ελλάδα στις σχέσεις Μέρκελ-Σόιμπλε

Posted by : Mr. Blog | 11 Ιουν 2015 | Published in

Ρήγμα για την Ελλάδα στις σχέσεις Μέρκελ-Σόιμπλε
Σε αντίθεση με τον Β. Σόιμπλε, η Α. Μέρκελ θεωρεί προσωπική της υπόθεση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, βαθαίνοντας την απόσταση που τη χωρίζει με τον ΥΠΟΙΚ της.
Μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πως θα αντιμετωπιστεί το ελληνικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει η Welt, η καγκελάριος έχει ανάγει πλέον σε προσωπική της υπόθεση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και για το λόγο αυτό συνομιλεί περισσότερο με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, δηλαδή του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος.
"Από τη συνάντηση της Τρίτης στην καγκελαρία έλειπε ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Η Μέρκελ χρειάζεται τον αντικαγκελάριο για να χαράξει τη γραμμή της κυβέρνησης όσον αφορά την Ελλάδα", αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

"Η Μέρκελ και ο Γκάμπριελ είναι πλέον πιο κοντά από ότι η Μέρκελ με το Σόιμπλε και αυτό έγινε τις τελευταίες ημέρες ξεκάθαρο".
Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρει ακόμη και τις φήμες που διακινήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Bild για έντονη δυσαρέκεια του γερμανού υπουργού Οικονομικών και επικαλείται μια φράση στελέχους των Σοσιαλδημοκρατών ότι "ο Σόιμπλε πρέπει να αποχωρήσει αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία του".