Στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Posted by : Mr. Blog | 15 Ιουν 2015 | Published in

Απώλειες άνω του 1% δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις ανησυχίες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών της να εντείνονται καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες το Σαββατοκύριακο. Στο επίκεντρο βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται τη Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και των Ευρωπαίων πιστωτών της, κατέρρευσαν το Σαββατοκύριακο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Η επιφυλακτικότητα ήταν περισσότερο έντονη στις ασιατικές συναλλαγές καθώς οι επενδυτές εστιάζουν και στη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Αν και το β’ τρίμηνο, τα μακροοικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει ανακάμψει, ίσως η κεντρική τράπεζα να μην βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, περιμένοντας περισσότερες θετικές ενδείξεις.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,73% στις 386.53 μονάδες και ο Stoxx 50 χάνει 1,24%.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,22%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 1% χαμηλότερα. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται 0,47% χαμηλότερα και στη Ζυρίχη o SMI σημειώνει απώλειες 0,41%.

Στην περιφέρεια, ο IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 1,15%, ο PSI 20 στη Λισσαβόνα κινείται 1,66% χαμηλότερα και ο MIB στο Μιλάνο χάνει 1,31%.