ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΕΙ Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ? ΡΙΝΓΚ ΕΚΑΝΕ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΛΕΣΕΙ

Posted by : Mr. Blog | 19 Ιουν 2015 | Published in

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΜΑΛΛΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Έλενα Κουντουρά με ομάδα εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Γούνας, του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών και
του Αντιδημάρχου Τουρισμού Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Εκδηλώσεων Δημήτρη Πετρόπουλου.

Την επίσκεψη είχει «κλείσει» η πολιτευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Καστοριά κα Σουλτάνα Παπαθωμά. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντηση όλοι ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν μύδρους και αστροπελέκια που προέρχονταν εκ βάθους του θαλάμου από φωνή με γνώριμη χροιά... Ναι! Ήταν η Μαρία Αντωνίου που χρησιμοποιούσε αφειδώς ενέργεια για να ακούγεται,  με κίνδυνο να λιποθυμήσει από την ένταση και τις φωνές. Οι υπόλοιποι Καστοριανοί  προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι της συμβαίνει.

«Γιατί δεν με καλέσατε εμένααα? Ε? Ποιοι νομίζετε ότι είστε? Και εγώ θα μπω μέσα!» ήταν μερικά (έστω και στο περίπου) από τα λόγια της διανθισμένα με μπινελίκια και κοσμητικά. 

Η Σουλτάνα Παπαθωμά προσπάθησε να της εξηγήσει ότι δεν  υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να την καλέσει και για αυτό δεν το έκανε. Κόντεψε να γκρεμιστεί το κτίριο! Το σόου ήταν πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Αφού η ...δυναμικά διαμαρτυρόμενη βουλευτής δεν έβρισκε άκρη με την Παπαθωμά στρέφονταν στον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ.Δημήτρη Κοσμίδη και του έλεγε με ύφος Σαπφούς Νοταρά σε Ελληνική ταινία: «Και συ ρε? Δεν μου είπε κανείς τίποτα? Πες εγώ δεν θα μπω μέσα? Πες δεν θα μπω?!!!)

Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ.Δημήτρης Πετρόπουλος έκλεινε το μάτι στον Κοσμίδη που προσπάθησε προς στιγμήν να αναλάβει χρέη διαιτητή ανάμεσα στις δυο ξαναμμένες πολιτικούς σαν να του έλεγε: «Τι θες και ανακατεύεσαι? Θες να τις μαζέψεις?»

Το ρεζιλίκι δεν άργισε να έρθει. Οι φωνές και τα γαλλικά διαπέρασαν τοίχους και πόρτες και έφτασαν στ αυτιά της υπουργού. Η Έλενα Κουντουρά θορυβημένη άνοιξε την πόρτα και βλέποντας το πανηγύρι που βρίσκονταν σε πλήρη δράση έξω απ το γραφείο της αναγκάστηκε να βάλει τις φωνές και η ίδια σαν δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. 
«Τι πράγματα είναι αυτά? Που βρίσκεστε?» 
«Δεν με καλέσανε, βουλευτής είμαι, δεν κατάλαβα! Εγώ να μην έρθω μέσα?» Απάντησε ασθμαίνουσα η Αντωνίου. «Μα κυρία μου, και κάνετε τέτοια φασαρία έξω από το γραφείο του υπουργού? Δεν ντρέπεστε λιγάκι? Είναι συμπεριφορά βουλευτού αυτή?» Της απάντησε η Κουντουρά.

Μετά από αρκετά ονειρικά και ξεκαρδιστικά λεπτά διαπραγματεύσεων και αφού βρέθηκε μια λύση ισορροπίας με το κάλεσμα του Βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ κ.Κάτανα ως αντίβαρο, η υπουργός στην προσπάθεια να τελειώσει εκεί το τσίρκο, επέτρεψε στην Μαρία Αντωνίου να παραβρεθεί ως προσκεκλημένη της ίδιας και να φωτογραφηθεί:
 Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Η Σουλτάνα Παπαθωμά τα χει πάρει, ο Ντίνος Σαλαγιάννης (ΣΕΓ) μοιάζει να λέει τι είδαν τα ματάκια μου και τι ακούσανε τ αυτιά μου, ο Δημήτρης Πετρόπουλος αναρωτιέται πόσο πάτο ακόμη θα πιάσουμε, ο Κάτανας χαμογελά γιατί δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει, η Κουντουρά γελά με την καρδιά της,  η πρωταγωνίστρια κορδώνεται μετά από την πύρρειο νίκη της και σχεδόν κρέμεται από το αφεντικό (έτσι τη βλέπει) Έλενα που την έσωσε,  και ο Δημήτρης Κοσμίδης σιγοψιθυρίζει: Ωρε που μπλέξαμε!