«Στηρίξτε την κυβέρνηση» είπε στους Καστοριανούς ο διοικητής του ΟΑΕΕ (φωτορεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 13 Ιουν 2015 | Published in

Με εντάσεις η ανοιχτή συνάντηση με τους καστοριανούς ασφαλισμένους

Δεν έλειψαν οι εντάσεις στην ανοιχτή συνάντηση που είχε με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού στην Καστοριά, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Αναστάσιος Πετρόπουλος, η τοποθέτηση του οποίου εστιάστηκε στα πολιτικά πράγματα της χώρας και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαϊκούς Εταίρους.
Λίγα πράγματα είπε ο κ. Πετρόπουλος για το …μάρμαρο, καθώς από ό,τι φάνηκε τα χέρια του είναι …δεμένα, ενώ υποσχέθηκε να εξετάσει τα αιτήματα που κατατέθηκαν, αναφερόμενος κυρίως στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και ναι μεν είναι προς τη θετική κατεύθυνση, δε, όμως, προφανώς δεν λύνουν τα προβλήματα.
«Σπεύδουμε να δώσουμε λύσεις και πολύ γρήγορα για προβλήματα τα οποία χρόνιζαν και για αιτήματα πάρα πολλών ετών, τα οποία δεν εισακούονταν. Πρέπει, όμως, να σας πω ότι αυτά ακριβώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, είναι που εμποδίζουν τη συμφωνία με τους δανειστές, είναι μέτρα κόντρα στις δεσμεύεις που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θεωρούνται μονομερείς ενέργειες, έτσι ώστε να μη συνεχίζεται η χρηματοδότηση στη χώρα. Οι Ευρωπαϊκοί μας εταίροι ζητούν την κατάργηση των μέτρων αυτών που ευνοούν την επανάκαμψη των συμπολιτών μας που επιχειρούν να ανακτήσουν δυνάμεις μέσα από την επιχειρηματικότητα. Εμείς δεν προχωρήσαμε στις μειώσεις των συντάξεων και αυτό είναι επίσης ένα αντιμνημονιακό μέτρο που παραβιάζει τις δεσμεύσεις της χώρας και επίσης δημιουργεί πρόβλημα στη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι: Θα στηρίξουν οι Έλληνες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιστέκεται σε αυτό; Πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι καταθέτουν αιτήματα, όπως αυτά που κατατέθηκαν σήμερα, ότι θα πρέπει να στηρίξουν τις αντιστάσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα που προσπαθούμε να πάρουμε. Και όπως φαίνεται από τα γκάλοπ δεν στηρίζουν όλοι την κυβέρνηση, τη στηρίζουν μόνο οι μισοί. Πρέπει να τη στηρίξουν όλοι έτσι ώστε να φτάσουμε πιο κοντά σε λύσεις».
Ο κ. Πετρόπουλος, πάντως, δεσμεύθηκε για την κατάργηση της ποινικής δίωξης σε όσους οφείλουν στον ΟΑΕΕ, απόσυρση όλων των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί εναντίων των οφειλετών και διαγραφή των ποινών που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.