Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς με τον Κ. Μητσοτάκη

Posted by : Mr. Blog | 12 Ιουν 2015 | Published in

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς με τον Κ. Μητσοτάκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα την 11/06/2015 συνάντηση της ένωσης μας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗπαρουσία και της βουλευτή κας. Μαρίας ΑΝΤΩΝΙΟΥ και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ένωση μας και τους επιδόθηκε σχετικό έγγραφο με τα αιτήματα μας:

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα προσωπικού Α.Δ. Καστοριάς»

1. Υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε οχήματα εκτός δρόμου , αλεξίσφαιρα γιλέκα , στολές και κράνη ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κλπ.

2. Κτιριακά. Απαιτείται άμεση μεταστέγαση της Α.Δ. Καστοριάς σε νέο κτίριο γιατί το υπάρχον είναι ακατάλληλο και σε άθλια κατάσταση.

3. Μη κατάργηση καμιάς υπηρεσίας στον νομό μας στα πλαίσια της επικείμενης αναδιάρθρωσης που προωθεί το Υπουργείο μας με ταυτόχρονη σωστή ανακατανομή των υπαρχόντων οργανικών θέσεων

4. Κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/14 για επιλογή μετατροπής των ασφαλιστικών μας ταμείων σε ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης ή ένταξής τους στο ΕΤΕΑ.

5. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τις μισθολογικές περικοπές.

6. Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και θωράκιση του λειτουργήματός μας με την έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του. .

7. Χορήγηση βαθμολογικών και μισθολογικών προαγωγών και στους Αστυνομικούς εκείνους που πέτυχαν στη Σχολή Αστυφυλάκων της σειράς του έτους 1995, οι οποίοι για λόγους ανωτέρας βίας -σεισμού στην ευρύτερη περιοχή Γρεβενών-Κοζάνης- εισήχθησαν προς φοίτηση στην Σχολή Αστυφυλάκων Τ.Δ.Α. Γρεβενών μετά την 19-6-1995, αναδρομικά, όπως ίσχυσε και στους συμμετέχοντες στον ίδιο διαγωνισμό και εισήχθησαν στα άλλα Τ.Δ.Α. της χώρας μέχρι την 19-6-1995

8. Άμεση λύση στο ασφαλιστικό των ένστολων που καταταγήκαν την πενταετία 1990-1995.

                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΑΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ                                                           ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ