ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ? ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ, ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΟΜΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Posted by : Mr. Blog | 2 Ιουν 2015 | Published in

Αν αληθεύουν τα όσα πληροφορούμαστε σχετικά με διαδικασίες, πρακτικές και τεκταινόμενα στον ιστορικό σύνδεσμο, προετοιμαστείτε για εκρηκτικές εξελίξεις.

Σήμερα προσκλήθηκαν τα μέλη της γενικής συνέλευσης του συνδέσμου, χωρίς να
υπάρξει απαρτία. Άρα σύμφωνα με την ανακοίνωση της 29ης Μαΐου, η γενική συνέλευση μετά την ατελέσφορη σημερινή προσπάθεια θα μετατεθεί για την 9η Ιουνίου και ακούγεται ότι και αυτή η προσπάθεια είναι προμελετημένα καταδικασμένη για να υπάρξει τελική συνεδρίαση στις 16 Ιουνίου.

Γιατί «σαμποτάρονται» οι δύο πρώτες απόπειρες της γενικής συνέλευσης?

Κοινό μυστικό είναι πλέον σε όλη την Καστοριά ότι οι ψήφοι αγοράζονται. Υπάρχουν πολλά μέλη του Προφήτη Ηλία που δεν είναι τακτοποιημένα οικονομικώς και άρα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό όμως ανοίγει την όρεξη στην παράγκα η οποία πληρώνει τις συνδρομές αυτών των μελών με τίμημα την παραχώρηση του εκλογικού δικαιώματος των!

Τα εκλογομαγειρέματα όμως ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα και ο χρόνος έως τις 16 Ιουνίου είναι απαραίτητος για να περάσουν από το απαραίτητο νομιμοποιητικό πλυντήριο τα φρεσκοαποκτηθέντα εκλογικά δικαιώματα.


Καταγγελίες για καταστρατήγηση καταστατικού

 Το καταστατικό αναφέρει ότι πριν συνέλθει σε σώμα η γενική συνέλευση, πρέπει να γίνει:

α)  Οικονομικός απολογισμός από το απερχόμενο Δ/Σ (Παρουσίαση του πορίσματος της ελεγκτικής επιτροπής για τα οικονομικά πεπραγμένα που παραδόθηκε στον ταμία.)

β)   Διοικητικός  απολογισμός επίσης από το Δ/Σ

και γ) Έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δ/Σ δεν ζήτησε ποτέ το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής από τον απερχόμενο ταμία όπως ήταν υποχρεωμένο να πράξει. Αυτό σημαίνει ότι δεν έγινε οικονομικός απολογισμός που επαναλαμβάνουμε πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το καταστατικό. Το ίδιο ακούσαμε και για τον διοικητικό απολογισμό.

Όσον αφορά στις υποψηφιότητες η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Κατατέθηκαν ενστάσεις και ζητήθηκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του συνδέσμου και ότι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. 

Τουλάχιστον τέσσερις υποψήφιοι φέρεται να μην έχουν ακόμη προσκομίσει αυτά τα στοιχεία. Το κυριότερο από αυτά είναι η απόδειξη ότι είναι ενεργοί εγγεγραμμένοι γουνοποιοί  κάτι που αποδεικνύεται από τον ΚΑΔ. Εδώ τίθεται λοιπόν θέμα εγκυρότητας του ψηφοδελτίου και της όλης διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι που καλούνται να αποδείξουν την νομιμότητα της συμμετοχής τους σε σύνδεσμο και εκλογές είναι:

Φαίδων Γκιάτας, Ιορδάνης Μιχαηλίδης, Αργύρης Κρανιάς (Του Χρυσοστόμου)  και Αποστόλης Τσούκας.Για το όλο θέμα κατατέθηκε ένσταση από την Νόρα Κοντού η οποία επεσήμανε στο Δ/Σ ότι το μόνο έγκυρο στοιχείο που μπορεί να ισχύσει είναι ο ΚΑΔ το οποίο εκδίδεται σε μηδενικό χρόνο από τα λογιστήρια των ενδιαφερομένων. Η απάντηση κάποιων μελών του Δ/Σ ήταν μουρμουρητά του στυλ «τι θέλει τώρα η Νόρα και τα ανακατεύει αυτά?»

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ενισχύθηκε και από τον Γιώργο Καραταγλίδη ο οποίος κατέθεσε (μετά τον Βασίλη Διαμαντίδη) αίτημα διαγραφής στη γενική συνέλευση. Ο  κ.Καραταγλίδης δήλωσε ότι προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια με σκοπό να δώσει το έναυσμα και την ευκαιρία στη γενική συνέλευση να εξετάσει τα πολλαπλά φαινόμενα καταστρατήγησης του καταστατικού από τις διοικήσεις των τελευταίων ετών έως σήμερα.

Αναμένονται εξελίξεις...