ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

Posted by : Mr. Blog | 8 Ιουν 2015 | Published in

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΚΑ ΧΕΡΙΑ
Στις 6 και 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας, Ιματισμού, Δέρματος και Κλωστοϋφαντουργίας Καστοριάς. Συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες 154 γουνεργάτες και ανέδειξαν πρώτη δύναμη την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Είναι ένας σημαντικός αριθμός γουνεργατών, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι πριν λίγα χρόνια στήθηκε εργοδοτικό, απεργοσπαστικό Σωματείο με σκοπό να καθυποτάξει την πάλη των γουνεργατών.

Είναι θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα η στροφή της πορείας του Σωματείου σε ταξική κατεύθυνση. Οι Γουνεργάτες είναι ο μαζικότερος κλάδος στο Νομό Καστοριάς και το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα ανασύνταξης για το εργατικό κίνημα στην Καστοριά.

Σε μια περίοδο που τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου πολλαπλασιάζονται, εργοστάσια κλείνουν, αφήνοντας εκατοντάδες συναδέλφους στο δρόμο. Αλλού οι γουνεργάτες βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι. Αλλού πληρώνονται με μεροκάματα πείνας, ενώ κανένας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής και της οικογένειας. Όσοι γουνεργάτες δουλεύουν, ζουν με το φόβο της απόλυσης ή ακούν έντονα τις σειρήνες της υποταγής, της μείωσης των απαιτήσεων γιατί «υπάρχει κρίση», «ο πόλεμος στην Ουκρανία», «η κρίση στη Ρωσία», «στο Ντουμπάι δεν γίνονται πωλήσεις, δεν υπάρχουν κέρδη, έπεσαν οι τιμές των δερμάτων...» και τόσα άλλα ψεύτικα επιχειρήματα με σκοπό τη μείωση των μεροκάματων. Ακόμα και σε περίοδο που οι μεγαλογουναράδες είχαν μεγάλα κέρδη, οι μισθοί μας ήταν καθηλωμένοι, η ανασφάλιστη εργασία οργίαζε.

Οι μεγάλοι γουναράδες είναι καλά οργανωμένοι, έχουν τους συνδέσμους τους, τα κόμματα που τους στηρίζουν, τις κυβερνήσεις. Πρέπει και εμείς, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, να δώσουμε ζωή στην οργάνωση μας. Να χτίσουμε ένα ζωντανό, μαχητικό σωματείο που δεν συμβιβάζεται με την κατάσταση, δε συμβιβάζεται με τη λογική «τίποτα δεν γίνεται», «τι να κάνουμε αφού τα αφεντικά έχουν κρίση». 

Συνάδελφοι γουνεργάτες, το Σωματείο με πρώτη δύναμη την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ» αταλάντευτα παλεύει και θα παλεύει για τη μαζικοποίηση του Σωματείου, για την ενεργοποίηση όλων των γουνεργατών. Παλεύει και θα παλεύει στο πλευρό σου για τα δικά σου συμφέροντα. 

Καστοριά, 8/6/2015