Υποχωρούν και υπογράφουν νέα συμφωνία οι τοκογλύφοι! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Posted by : Mr. Blog | 3 Ιουν 2015 | Published in

Υποχωρούν και υπογράφουν νέα συμφωνία οι τοκογλύφοι! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες». Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος στην πιο κρίσιμη στιγμή της ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ μεταξύ Ελλάδας και τοκογλύφων.

Γιατί το έκανε;

Για δύο λόγους:


1.Για να κατανοήσει και ο «Χάνιμπαλ Λέκτερ» ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ αλλαγές στην περιοχή.Αν η Ελλάδα πιεστεί,απλά δεν θα συμφωνήσει και θα αναζητήσει καλύτερη τύχη σε άλλο γεωστρατηγικό προσανατολισμό.

Π.χ. απο το γεμίσουμε μπαγκλαντεσιανούς και πακιστανούς και αφγανούς καλύτερα,πολύ καλύτερα,μα απείρως καλύτερα να γεμίσουμε Ρώσους σε κάθε γωνιά και κάθε δρόμο.
Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά «ρήξη με τους τοκογλύφους» Οπως καταλαβαίνει και ο έσχατος των ανοήτων η ανακοίνωση έχει αποδέκτη τη Γερμανία και κάποιους δορυφόρους της,όπως οι Ολλανδοί,οι Σλοβάκοι,οι Πολωνοί,οι Φινλανδοί που είδαν φως στην Ευρώπη και μπήκαν…

Φυσικά επιβεβαιώνει και προς την ελληνική πλευρά την επιθυμία των Αμερικανών να παραμείνει η Ελλάδα στον σημερινό γεωστρατηγικό προσανατολισμό της.

2. ο δεύτερος λόγος (πλάκα κάνουμε…) της ανακοίνωσης των Αμερικανών είναι να πεισθούν οτι Πρετεντεροντερμπεντέρηδες ότι μπορεί να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση και χωρίς την πολύτιμη συμπαράστασή τους και την συμμετοχή τους στη νομή της εξουσίας…
Ακόμα και την ύστατη στιγμή ο Χάννιμπαλ Λέκτερ της σύγχρονης Ελλάδας δεν κρατήθηκε και αποκάλυψε οτι στόχος είναι ο Τσίπρας και προκειμένου να τον γκρεμίσει ας πάει και ο ελληνικός λαός.

Ο Χέρ Χάννιμπαλ ,λοιπόν δήλωσε ότι «ο κ.Τσίπρας έχει υποσχεθεί παραπάνω από όσα έπρεπε».Κουβέντα απο τον Σόίμπλε αν αυτά που υποσχέθηκε είναι τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση του ελληνικού λαού…

Όπως σας γράφουμε απο τις …25 Γενάρη όλα βαδίζουν στον μονόδρομο της τελικής υποχώρησης της Γερμανίας και στην υπογραφή ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με την Ελλάδα,η οποία στο βάθος του χρόνου θα οδηγήσει στην ελάφρυνση του απεχθούς χρέους.
Αν παίρνετε στα σοβαρά τα παπαγαλάκια του πανικού δικό σας πρόβλημα και σας βοηθάμε να το ξεπεράσετε…

Στα πλαίσια αυτής της βοήθειας φιλοξενούμε αποσπάσματα της νέας συνέντευξης ΣΤΗΝ «ΜΠΊΛΝΤ» του προέδρου του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς που έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του:

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να βρεθεί μια συμφωνία.
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα, που υποφέρουν από την κρίση εδώ και χρόνια, χρειάζονται επειγόντως μια λογική προοπτική. Επιπλέον, η Ευρώπη πρέπει επίσης να βγει από την κρίση…

…Γι’ αυτό η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, κάνοντας μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της και τη δημόσια διοίκηση, διανέμοντας πιο δίκαια τα βάρη, κυρίως φορολογώντας τη μεγάλη ελληνική περιουσία. (…) Είναι ξεκάθαρο: οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα δεν έχουν αέρα να αναπνεύσουν και γι’ αυτό πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες ώστε η ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί και πάλι, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και άρα νέα ελπίδα».

Όταν ρωτήθηκε για πόσο καιρό η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει μέχρις ότου η Ελλάδα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί σε αντάλλαγμα για την παροχή δισεκατομμυρίων ευρώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε: «Τα προηγούμενα χρόνια ο ελληνικός λαός επωμίστηκε πολλές επώδυνες μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας. Όμως δεν μπορεί κανείς να μειώνει και να μειώνει τις συντάξεις μέχρις ότου οι άνθρωποι να γονατίσουν. Λείπουν κυρίως πειστικά σχέδια για το πώς μπορεί η Ελλάδα να γίνει μια βιώσιμη και σύγχρονη οικονομία».

Με σιβυλλικό τρόπο αναφέρθηκε στο θέμα της χρονοκαθυστέρησης στην υπογραφή συμφωνίας: «Όμως ισχύει, σιγά-σιγά τελειώνει η υπομονή. Οι ατελείωτες παλινωδίες, οι ελιγμοί, η αβεβαιότητα τσακίζουν τα νεύρα όλων των συμμετεχόντων».
Σαφώς αναφέρθηκε δηλαδή και στην υπομονή των Ελλήνων που εξαντλείται και ετοιμάζονται να στηρίξουν μια ολική ρήξη και αλλαγή γεωστρατηγικού προσανατολισμού…

Για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα ο κ.Σούλτς είπε:
«Ως πρωθυπουργός έχει υποχρέωση προς όλη τη χώρα, όχι μόνο προς όσους τον ψήφισαν. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί μια λογική λύση με τους ευρωπαίους εταίρους. Αντίστοιχα αναμένω η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμπεφωνημένα και να σεβαστεί τις θέσεις της Ευρώπης».

Σαφώς ο κ.Σούλτς αναφέρθηκε και σε βοήθεια στην Ελλάδα:

«Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Θα ήταν πιο εύκολο για εμάς να βοηθήσουμε αμέσως τους ανθρώπους αυτούς, μόλις η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις…ακόμη συζητάμε για τους όρους αποδέσμευσης του δεύτερου πακέτου. Μόνο αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι θα περάσει καιρός μέχρις ότου η χώρα σταθεί ξανά στα πόδια της και αφού συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για το μέλλον.

Η Ελλάδα έχει σίγουρα οικονομική προοπτική, αν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις…τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε κάνει σωστά βήματα και πάνω σε αυτά θα πρέπει να χτίσει με γενναιότητα η νέα κυβέρνηση (…). Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και στη γεωργία, την ηλιακή ενέργεια, το θαλάσσιο εμπόριο».

http://www.ntokoumenta.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF/