Καταγγελία για την άνανδρη επίθεση γονέα στον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 18 Ιουν 2015 | Published in

Ομόφωνη καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς για την άνανδρη επίθεση γονέα στο Διευθυντή του Σχολείου

Πραγματικά άφωνοι πληροφορηθήκαμε την αήθη, άνανδρη και παντελώς απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου μας Θόδωρος Τίγκας από γονέα μαθητών, το απόγευμα της π. Τετάρτης 10 Ιουνίου. Επίθεση μάλιστα, που ο εν λόγω «κύριος» είχε την έμπνευση να εκτελέσει μπροστά στα μάτια του παιδιού του, θέλοντας έτσι να δείξει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επιλύουν οι άνθρωποι τις όποιες διαφορές τους αλλά και τη στάση που πρέπει να έχουν οι μαθητές απέναντι στο δάσκαλο ή το διευθυντή τους. Δυστυχώς γι’ αυτόν και ευτυχώς για μας, δεν ζούμε στο μεσαίωνα.


Καταδικάζουμε απόλυτα, τη με λόγια και έργα εξύβριση του διευθυντή μας ο οποίος κοσμεί το σχολείο μας και ως πρώτος μεταξύ ίσων, με συνεχή και άοκνη προσπάθεια, το έχει αναγάγει σε ένα από τα καλύτερα δημόσια σχολεία του νομού μας, στηριζόμενος πάντα στις αρχές της ανιδιοτέλειας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. 

Οι όποιες τραγικές και θλιβερές μορφές που επιδιώκουν ή θα επιδιώξουν να επιβάλλουν το «δίκιο» τους με τραμπουκισμούς θα μας βρουν απέναντί τους. Όχι μόνο εμάς αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων του σχολείου μας, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. 

Όπλα μας, τόσο ημών όσο και του διευθυντή μας, είναι και θα παραμείνουν, η ευγένεια, η ακεραιότητα του χαρακτήρα, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η αγάπη και η συνεργασία. Στοιχεία που επιδιώκουμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας μέσα από την καθημερινή πρακτική. Στοιχεία με τα οποία πορευόμαστε στην κοινή με την πολιτεία προσπάθεια για αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία. 

Συμπεριφορές του μακρινού και καταδικασμένου στη συνείδηση όλων παρελθόντος δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Και οι ελάχιστοι νοσταλγοί και εκφραστές τους ας ζήσουν στη μοναξιά και τον αυτοεξευτελισμό τους.