ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ,

Posted by : Mr. Blog | 9 Ιουν 2015 | Published in

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ,
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ)
ΣΤΙΣ 7.30μμ, AΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. 
Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν!

Οι γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα γιατί:

  • Δεν αποδεχόμαστε τον «έντιμο συμβιβασμό» της συγκυβέρνησης που σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού και συνεχίζουμε να ματώνουμε για να πληρώνεται κάθε δόση στους δανειστές
  • Δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις, το επίδομα μητρότητας και τοκετού, να «χρυσοπληρώνουμε» για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, στην παιδεία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Και την ίδια στιγμή κυβέρνηση, Διοικήσεις ΟΑΕΔ, ασφαλιστικών οργανισμών, Δήμων κα να δεσμεύουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, της Τοπικής Διοίκησης.
  • Είναι εδώ όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που βάζει «θηλιά» στις ζωές μας και προετοιμάζονται για «νέα συμφωνία»- μνημόνιο.
  • Η αναμονή δίνει «αέρα στα πανιά» συγκυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για να συνεχίζουν το «πνίξιμο» των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη φοροαφαίμαξη κα.
Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών που την απαρτίζουν, έχουν περάσει νόμους και μέτρα εναντίον των γυναικών. Απαξιώνουν από τη μια τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, ενώ από την άλλη φουσκώνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στο όνομα της «ισότητας» των γυναικών:

  • Κατάργησαν την 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών και σήμερα όχι μόνο δε συζητάνε να την επαναφέρουν, αλλά αυξάνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και για τις μάνες με ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά. 
Η «θετική» διάκριση της 5ετούς διαφοράς δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε «μ πρόωρη. Οι βιολογικές ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας, η προστασία της μητρότητας επιβάλουν την 5ετή διαφορά, όπως και την απαλλαγή των γυναικών από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότερο σήμερα που η ανισοτιμία έχει ενταθεί, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή εμπορευματοποιηθεί και οι γυναίκες έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους την φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων κλπ.
  • Αυξάνουν τον αριθμό των ενσήμων, όταν οι γυναίκες είναι πρώτες στις ελαστικές μορφές απασχόλησης – μερική απασχόληση – εκ περιτροπής εργασία- πρώτες στις απολύσεις και στην ανεργία, ανασφάλιστες, όπως στα 5μηνα προγράμματα ή ακόμα προσφέροντας και «εθελοντική» εργασία για μια θέση στον ήλιο κάποια στιγμή.
Αλήθεια πόσα χρόνια θα πρέπει να εργαστούν για να φτάσουν έστω και στον ελάχιστο αριθμό ενσήμων;
  • Κατάργησαν το επίδομα τοκετού και δίνεται μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι. Πολλές γυναίκες αποκλείονται από το επίδομα που δίνουν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ την περίοδο της άδειας μητρότητας, γιατί δεν έχουν συμπληρώσει 200 μέρες ασφάλισης τα 2 τελευταία χρόνια.
  • Οι συνταξιούχες γυναίκες παίρνουν μικρότερη σύνταξη, αφού σαν εργαζόμενες έπαιρναν μικρότερους μισθούς.
Τιμωρούνται με πέναλτι 6% όσες συνταξιοδοτήθηκαν με 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί στα 50 χρόνια τους, ακόμα και αν είχαν 30 χρόνια δουλειάς.
  • Ακόμα πιο δραματική κατάσταση βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενες αφού δεν έχουν ούτε στοιχειώδεις παροχές προστασίας της μητρότητας, παίρνουν μικρότερες συντάξεις, αν και εφόσον είχαν ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.
  • Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που παραμένουν στη θέση τους πλήττουν παράλληλα την υγεία, την περίθαλψη, τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ, την προστασία από εργατικό ατύχημα, άλλες κοινωνικές παροχές από τα ταμεία, όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις.


ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, της υγείας των γυναικών στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Αποκατάσταση επιδομάτων (τοκετού, μητρότητας κλπ)
  • Απαγόρευση των απολύσεων εγκύων και άδειες μητρότητας ανάλογες με τις ανάγκες μητέρας και παιδιού.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τη λαϊκή οικογένεια.

Δίνουμε αγωνιστικό παρών μέσα από τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ 
               Η ΟΓΕ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. 
                                 Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας. 

                          Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας