Εξώδικo από την Θ.Σιμώτα για τις διαδικασίες πρόσληψης λογιστή στην ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ – Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με ερώτηση ΠΕΤΚΑΝΑ

Posted by : Mr. Blog | 6 Μαΐ 2015 | Published in

Δείτε ολόκληρο το εξώδικο. Νέες περιπέτειες για την δημοτική αρχή Καστοριάς.

Άρχισαν τα όργανα, αποκαλύψεις για την διαδικασία πρόσληψης και λογιστή στην ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Γεωργίου Πετκανά, Δημοτικού Συμβούλου,

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Θέμα: Εξώδικο στον Δήμο Καστοριάς

Εξωδίκως καλείται ο Δήμος Καστοριάς μετά την κοινοποίηση Δήλωση – Πρόσκληση ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής της Θωμαής Σιμώτα Οικονομολόγου.

Συγκεκριμένα:

Δημοσιοποιήθηκε με την 839/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου διακήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση θέσης λογιστή στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» με σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών με τους όρους που αναφέρονται στην προκήρυξη.

Την 14.01.2015 συμμετείχε μεταξύ άλλων ενδιαφερομένων η Θωμαή Σιμώτα Οικονομολόγος, αποδεχόμενη τους όρους και υπέβαλλε, όπως η ίδια αναφέρει, τον πληρέστερο μεταξύ των υποψηφίων φάκελο δικαιολογητικών, καθιστώντας την κατακύρωση του διαγωνισμού στο πρόσωπο της υποχρεωτική, όπως και διαφαίνεται στην απόφαση 7/2015 Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ενεργοποίηση της μεταξύ τους καταρτισθείσας συμφωνίας.

Με την απόφαση 27/2015 του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» μετά την αξιολόγηση των υποψηφίων 839/2014 ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.

Μεταξύ άλλων στην Δήλωση – Πρόσκληση ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής αναφέρεται:

Θα όφειλε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» συμπεριφορά που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.

Η τυχόν ανέκκλητη και τελική ματαίωση της κατακύρωσης φέρεται ως αδικαιολόγητη και αντίθετη στην καλή πίστη και τα χρηστά ήθη.

Η Θωμαή Σιμώτα Οικονομολόγος, δημότης του Δήμου Καστοριάς γνωστοποιεί μετά τα παραπάνω την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της, ιδίως τις αξιώσεις αποζημιώσεων από τη συμπεριφορά των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» και την προσβολή της προσωπικότητας της ως πολίτη και επαγγελματία από κάθε άποψη και κατά τις περί αδικοπραξιών διατάξεις των νόμων.

Καλεί η ίδια, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» να ανακαλέσουν την 27/2015 απόφαση τους και να ενεργοποιήσουν την ήδη καταρτισθείσα μεταξύ αμφοτέρων σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών λογιστή, κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην 839/2014 διακήρυξη τους και τους θέτει προ των ευθυνών τους.

Η Εξώδικη Πρόσκληση κοινοποιείται στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ», στον Δήμο Καστοριάς, στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Σύλλογο Λογιστών Καστοριάς.

Ερωτάται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

Τι μεσολάβησε και άλλαξε τους όρους και προϋποθέσεις της 839/2014 διακήρυξης με την 7/2015 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ»;

Με ποιο σκεπτικό το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» ανακάλεσε την 7/2015 με την 27/2015;

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα των αποφάσεων της;

Με την προσφυγή Θωμαής Σιμώτα Οικονομολόγου προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» και τελικό αποδέκτη τον Δήμο Καστοριάς πως θα αντιμετωπίσει το Δ.Σ. τις νομικές, οικονομικές και ηθικές συνέπειες που τυχόν προκύψουν;

Ποια η πρόθεση της Διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» για την πλήρωση θέση λογιστή. Νέος διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών;

Παρακαλώ όπως στα χρονικά περιθώρια που ο Κ.Δ ορίζει να μου κοινοποιηθεί απάντηση με το ιστορικό της υπόθεσης, εγγράφως και ηλεκτρονικά οι σχετικές αποφάσεις, 839/2014, 7/2015, 27/2015.



Με τιμή
Γιώργος Πετκανάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς