O Μάρκος Βελλίδης στο Sportsioannina (Pics)

Posted by : Mr. Blog | 25 Μαΐ 2015 | Published in

O Μάρκος Βελλίδης στο Sportsioannina (Pics)
Μιλάει σπάνια... ωστόσο όταν το κάνει έχει κάτι να πει. Ο λόγος για τον Μάρκο Βελλίδη ο οποίος λίγες ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου φιλοξενείται για πρώτη φορά σε μέσο των Ιωαννίνων και μιλάει αποκλειστικά στο Sportsioannina για όλους και για όλα.

Ο διεθνής τερματοφύλακας εξηγεί τους λόγους που παρέμεινε κάτοικος Ιωαννίνων παρά την ψυχρολουσία της μη Ευρωπαϊκής συμμετοχής ενώ δηλώνει δικαιωμένος που επέλεξε τον ΠΑΣ παρά την κριτική που του ασκήθηκε κατά τον ερχομό του.

Συνέντευξη: Άκης Λιούτας

- Μάρκο βρισκόμαστε λίγες ώρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας σου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα συναισθήματα σου;

Το γεγονός της παραμονής για τρία χρόνια δείχνει ξεκάθαρα ότι περνάω υπέροχα σε αυτή την πόλη και με καλύπτει το πλάνο που υπάρχει.

- Η απόφαση αυτή ξάφνιασε αρκετούς...

Κακώς... Έχω δηλώσει και κατά το παρελθόν ότι έχω δεθεί με την ομάδα και την πόλη. Είναι σημαντικό ότι εισπράττω την εκτίμηση της ομάδας αλλά και του κόσμου.



- Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου;

Βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον όπου νιώθω καλά και μου δίνονται τα εφόδια να γίνομαι καλύτερος. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος της ομάδας, κ.Χριστοβασίλης και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος , κ. Νιαρχάκος. Το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό και σίγουρα έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Υπάρχει ελευθερία ώστε να δημιουργήσεις και να χτίσεις πράγματα και να εξελιχθείς στον ΠΑΣ.

- Όταν ήρθες στα Γιάννενα αμφισβητήθηκες αφενός διότι προερχόσουν από αγωνιστική απραξία και αφετέρου ότι ήσουν μεταγραφή του κ.Νιαρχάκου με αρκετά ρίσκα. Νιώθεις δικαιωμένος για την απόφαση σου;

Απόλυτα. Γνώριζα ότι η ομάδα βοηθάει τους παίκτες να εξελιχθούν και οι παίκτες την ομάδα. Ο ΠΑΣ καλύπτει τις φιλοδοξίες κάθε παίκτη όπου θέλει να εξελιχτεί.

- Η απόφαση να συνεχίσεις κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ είχε παρθεί από καιρό ή ήταν της τελευταία στιγμής;

Η οριστική απόφαση πάρθηκε πριν λίγες ημέρες.

- Ποια ευελπιστείς να είναι η επόμενη ημέρα μετά και την ανανέωση του συμβολαίου σου;

Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει δουλειά... Ότι καλό εισπράττω το εισπράττω χάρη στους συμπαίκτες του και την βοήθεια τους. Από εδώ και πέρα η προσπάθεια συνεχίζεται ώστε να έρθουν περισσότερες επιτυχίες τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.



- Υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι της Εθνικής με αντίπαλο τα Νησιά Φερόε. Ευχή φυσικά όλων μας είναι να σε ξαναδούμε το εθνόσημο...

Όντως η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Προσπαθώ να είναι σε καλό επίπεδο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Και εγώ εύχομαι να έρθει και πάλι η κλήση μου διότι είναι τιμή για κάθε παίκτη. Εκτός βέβαια από τιμή είναι και ευθύνη.

- Περίμενες κατά την έναρξη της χρονιάς ότι θα βρεθείς να φοράς το εθνόσημο σε μία χρονιά που ξεκίνησε με αμφισβήτηση;

Αναμφίβολα η χρονιά ξεκίνησε με αμφισβήτηση για την μη αδειοδότηση αλλά και το γεγονός ότι υποβιβαζόταν τέσσερις ομάδες. Εμεις δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα κινδυνεύσουμε. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Σίγουρα δουλεύεις με στόχο να βελτιώνεσαι και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν το περίμενα αλλά σίγουρα ήταν κάτι που το ήθελα.

- Υπήρχαν δελεαστικές προτάσεις οι οποίες σε έκαναν κάποια στιγμή να σκεφτείς να μην συνεχίσεις στα Γιάννενα:

Υπήρξαν ναι. Τις “ζύγισα” με την οικογένεια μου και αποφάσισα πως περισσότερο με κάλυπτε η πρόταση του ΠΑΣ. Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να αγωνίζεται και να εισπράττει την εμπιστοσύνη.

- Διαβάζαμε κατά καιρούς και για ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Υπήρξε αυτό το δέλεαρ;

Υπήρξε αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ

- Το τελευταίο διάστημα , μετά το χαστούκι της μη αδειοδότησης , βλέπουμε αλλεπάλληλα ρεπορτάζ με καταστροφολογία που θέλει τους παίκτες αλλά και τον προπονητή να βρίσκονται στην έξοδο. Δώσε μας ένα στίγμα το πως είναι σήμερα το κλίμα και το πως βιώσατε τα γεγονότα όλα αυτό το διάστημα.

Σίγουρα ήταν κάτι πικρό το γεγονός ότι κερδίσαμε κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και βλέπεις ξαφνικά να χάνονται στα χαρτιά. Για κάποιους ήταν πίκρα εις διπλούν γιατί το είχαν ξανά βιώσει. Οι δύο ανανεώσεις δείχνουν περίτρανα ότι υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα το οποίο προχωράει γρήγορα. Με σωστές και γρήγορες κινήσεις ο ΠΑΣ θα παρουσιαστεί όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο σύλλογο.

- Πιο ματς θα ξεχώριζες από την χρονιά που ολοκληρώθηκε;

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ήταν αυτό που μας έδινε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την 5η θέση και κατ επέκταση την Ευρωπαϊκή συμμετοχή.

- Πως θα χαρακτήριζες την σεζόν ;

Ιστορική διότι η συγκομιδή βαθμών ήταν η μεγαλύτερη σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Συνολικά οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι αγωνιστικά ήταν εξαιρετική χρονιά.

- Σε δηλώσεις τους οι συμπαίκτες σου έχουν τονίσει πως ο ΠΑΣ τώρα “μεγαλώνει”. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Μέσα από τέτοιες χρονιές και με την συμπαράσταση του κόσμου μας έχουμε μέλλον και μέρα με την ημέρα θα γινόμαστε πιο δυνατοί.

- Πριν καταλήξεις στον ΠΑΣ προ διετίας υπήρξε “φλερτ” με τον Ατρόμητο όπως γράφτηκε;

Υπήρξαν κάποιο ενδιαφέρον αλλά όχι ουσιαστική επαφή. Και τότε όπως και τώρα είχα συμφωνήσει γρήγορα με τον ΠΑΣ καθώς με κάλυπτε.

- Ο κόσμος του ΠΑΣ δέχθηκε με χαρά την είδηση της ανανέωσης. Σε ευχαριστεί το γεγονός αυτό;

Πάρα πολύ. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για ότι εισπράττω καθημερινά στην ζωή μου αλλά και στους αγωνιστικούς χώρους. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να εξελίσσομαι.

- Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι αφανείς ήρωες και συνήθως περνάει στα... ψιλά γράμματα.

Θα ήθελα και εγώ να σταθούμε στους αφανείς ήρωες. Έχω όντως περισσότερη τριβή με τον κ.Τσελιόπουλο ωστόσο όλο το τιμ είναι άξιο συγχαρητηρίων. Πέρα από εξαιρετικός επαγγελματίας ο κ.Τσελιόπουλος είναι και “Κύριος” στην προσωπική του ζωή. Τετοιοι άνθρωποι είναι καλό να βγαίνουν στην επιφάνεια.
http://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/24744-markos-vellidhs