Επιμελητήριο Καστοριάς: Συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου για την πιστοποίηση της ελληνικής γούνας μέσω Greek Fur

Posted by : Mr. Blog | 25 Μαΐ 2015 | Published in

Επιμελητήριο Καστοριάς: Συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου για την πιστοποίηση της ελληνικής γούνας μέσω Greek Fur
Στην πιστοποίηση της ελληνικής γούνας μέσω του Greek Fur, στην ένταξη της στα σήματα ελληνικής ποιότητας αλλά και στο  θέμα της προώθησης  της ελληνικής γουνοποιίας  μέσα  από το  ινστιτούτο της ελληνικής γούνας, προσανατολίζεται το επιμελητήριο Καστοριάς.

 Αίτημα δεκαετιών όλων των φορέων της
γούνας για έμμεση και άμεση πιστοποίηση των ελληνικών γουναρικών

     Στα πλαίσια της 40ης έκθεσης γούνας Καστοριάς, το επιμελητήριο Καστοριάς  πραγματοποίησε, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης,  για τον εν λόγω θέμα με τον γενικό  γραμματέα εμπορίου, κ. Αντώνη Παπαδεράκη, μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

«Επικεντρωθήκαμε στα θέματα του επιμελητηρίου μιας και ο γενικός γραμματέας εμπορίου είναι ουσιαστικά ο άμεσος υπεύθυνος από την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα επιμελητήρια της χώρας.  Ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα θέματα της επιχειρηματικότητας της Καστοριάς και επί της ουσίας έγινε και μία ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα  της προώθησης της ελληνικής γούνας και συγκεκριμένα των εργασιών  που γίνονται με το ινστιτούτο της ελληνικής γούνας», δήλωσε  ο κ. Καραταγλίδης. Πήραν, εξήγησε, την δέσμευση του κ. Παπαδεράκη και  μετά  περίπου από μια  βδομάδα θα κατέβουν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν την ένταξη του σήματος της πιστοποίησης της ελληνικής γούνας μέσω του Greek Fur, δηλαδή την ένταξη της στα σήματα ελληνικής ποιότητας . «Νομίζω,» υποστήριξε  ο κ Καραταγλιδης  «ότι η υλοποίηση αυτού του  εγχειρήματος  θα αποτελέσει  ένα πολύ μεγάλο  και σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική γουνοποιία».

Η  άμεση πιστοποίηση των ελληνικών γουναρικών πρόκειται σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου για ένα αίτημα δεκαετιών  όλων  των  φορέων  της γούνας: «Ξεκινάμε  σύντομα τις συνομιλίες  με τον κ.  Παπαδεράκη», δήλωσε  ο κ. Καραταγλίδης  με εμφανή την ικανοποίηση του,  ότι θα υπάρχουν σύντομα θετικά αποτελέσματα.

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα  το επιμελητήριο  Καστοριάς θα αποστείλει  το υλικό   στο Υπουργείο Εμπορίου και στη συνέχεια θα  συζητήσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες την προώθηση του θέματος: «Ελπίζω να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι το σήμα της ελληνικής γούνας να περάσει στα ελληνικά σήματα», κατέληξε .

Από τη στήλη των γουνοποιών της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 
Γράφει η Δώρα Κωτσοπούλου