ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Αγώνες διαθλου στην Κορησό

Posted by : Mr. Blog | 11 Μαΐ 2015 | Published in

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Αγώνες διαθλου στην Κορησό
Παρά τα τερτίπια του καιρού, το Δημοτικό Σχολείο Κορησού, πραγματοποίησε χθες Κυριακή 10 Μαίου στις 11:00, με μεγάλη επιτυχία το δίαθλο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Ενεργητική αναψυχή στο φυσικό περιβάλλον και επικοινωνία». Συγκεκριμένα το δίαθλο περιελάμβανε ποδηλατάδα εφτά χιλιομέτρων και πεζοπορία έξι περίπου χιλιομέτρων.

Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, η σχολική αυλή γέμισε ποδηλάτες μικρούς και μεγάλους . Όλοι μαζί ξεκινήσαμε με κοινή πεποίθηση, ότι η άθληση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, για καλύτερη υγεία και επικοινωνία. Η άθληση είναι ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και γέφυρα γενεών, είναι συμπόρευση και όχι ανταγωνισμός είναι κοινωνικότητα και όχι μοναξιά, είναι δοτικότητα κι όχι περιχαράκωση. Έτσι νιώσαμε και ξεκινήσαμε!

Με ψυχή της οργάνωσης την κ. Καλλίνικου Κωνσταντίνα, Γυμνάστρια του Σχολείου και με την απαραίτητη αρωγή της Τροχαίας και του γιατρού κ. Δακή Κων/νου, ένα καραβάνι χαράς απλώθηκε και ξάφνιασε τους ανυποψίαστους οδηγούς που έβλεπαν με έκπληξη και ικανοποίηση να κατακλύζεται ο δρόμος από παιδιά κι ενήλικες που συναγωνίζονταν τα παιδιά.

Ο κύκλος της χαράς έκλεισε στην αυλή του Σχολείου και νικητές αναδείχτηκαν όλοι! Κι ο πρώτος κι ο δεύτερος κι ο δέκατος έκτος κι ο πεντηκοστός τρίτος κι η Σταυρούλα της Β’ Τάξης, που παρά την κούρασή της, αρνήθηκε επανειλημμένα να εγκαταλείψει τον αγώνα για να μην αποστερηθεί τη μοναδική χαρά του τερματισμού. Και τα κατάφερε!…

Αμέσως μετά, όπως συμβαίνει με τους διαθλητές, ξεκίνησε η πεζοπορία προς τη Λιθιά. Μικροί, μεγάλοι, κουβεντιάζοντας και γελώντας πλησιάσαμε στον οικισμό. «Μάγεμα η φύσις κι όνειρο»! Περνώντας η άνοιξη από ετούτον εδώ τον τόπο, θαρρείς από βιάση, πέταξε από το φορτωμένο της καλάθι δυο τρεις χούφτες παραπάνω λουλούδια ανάκατα με χλόη. Της είπαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτή την απροσεξία, εκείνη μας αντευχαρίστησε και μας συμβούλεψε να γυρίσουμε πίσω, προτού η απόλαυση των παιδιών γίνει κούραση.

Την ακούσαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Καθώς κουβεντιάζαμε, είπαμε να μη χαθούμε, κι αποφασίσαμε να ξανασυναντηθούμε στην ημερήσια εκδρομή στην Κατερίνη, στις 22 Μαΐου, στην εκδρομή στη Μεσοποταμία (με δραστηριότητες και παιχνίδια στη φύση), στις 5 Ιουνίου, στο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στους Χατζηδάκη-Γκάτσο, στις 7 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, και οπωσδήποτε στην πλούσια φέτος αποχαιρετιστήρια γιορτή της 12ης Ιουνίου στην αυλή του Σχολείου.

Θα τα ξαναπούμε λοιπόν σύντομα!