ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Τομεακού Συμβουλίου Καστοριάς της ΚΝΕ για τραμπουκισμούς της ΔΑΠ

Posted by : Mr. Blog | 8 Μαΐ 2015 | Published in

Την Πέμπτη 07/05, στις 11:00πμ, δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Καστοριάς, αξιοποιώντας το χούι του τραμπουκισμού που έχουν αποκτήσει εδώ και τόσα χρόνια, άρχισαν και πάλι τις γνωστές φασαρίες για να «επιβληθούν». Για ακόμα μια φορά συμπεριφέρθηκαν λες και το ΤΕΙ είναι το τσιφλίκι τους, θεωρώντας πως κάνουν χάρη στους άλλους που τους αφήνουν έστω και μία γωνία να προπαγανδίζουν τις ιδέες τους. Στην προσπάθεια των δυνάμεων της ΚΝΕ να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση, να αφισοκολλήσουν, ήρθανε σε
συμπλοκή, επιτέθηκαν φραστικά και όχι μόνο, λέγοντας ότι κουμάντο κάνουν αυτοί στο ΤΕΙ.

Αλήθεια, ποιος έδωσε το δικαίωμα στα φερέφωνα της ΝΔ να αποφασίζουν αυτοί για το τι θα γίνεται στο ΤΕΙ, για το αν θα μπει αφίσα σε χώρο που υπάρχει άσυλο (που φυσικά θέλουν να καταργήσουν), ποιος θα μπαίνει και θα βγαίνει; 

Κι επειδή φαίνεται ανούσιος ο «καυγάς για την αφίσα», να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για μια σειρά τραμπούκικων συμπεριφορών απέναντι στις δυνάμεις του ΜΑΣ. Στη λογική του «αποφασίζω και διατάζω» δεν επιτρέπουν στις Γενικές Συνελεύσεις να κατατεθούν ψηφίσματα του ΜΑΣ:

Ενδεικτικά:
α) Για συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου σε συλλαλητήρια μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα(1η Νοέμβρη 2014).
β) Για καταδίκη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κλέβει τα αποθεματικά των Δημόσιων Οργανισμών, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, για να πληρώσουμε εμείς τα δικά τους σπασμένα. Φοβούνται να μην συνειδητοποιήσουν οι φοιτητές ότι και αυτοί (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) κάνανε τα ίδια το 2012 με το κούρεμα(PSI).
γ) Για την καταδίκη της φασιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής (μήπως δε θέλουν να τους κρατήσουν μούτρα μερικά από τα παιδιά τους;;!!).
Πρόκειται για ψηφίσματα που ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ στα ΔΣ, δεν θέλουν όμως σε καμιά περίπτωση να συζητιούνται μέσα στις ΓΣ, στα συλλογικά όργανα των φοιτητών.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Βέβαια, αυτή η αυταρχική συμπεριφορά τους δε μας εκπλήσσει, είναι ανάλογη των αξιών και της ηθικής του κόμματός τους. Είναι συνέχεια της ίδιας αυταρχικής τακτικής που ακολουθούν εδώ και χρόνια μέσα στους συλλόγους. Είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να τους διαλύσουν, αυτοί που φιμώνουν τα στόματα των φοιτητών, αυτοί που με τύμπανα και γηπεδικά συνθήματα εκφυλίζουν τις ΓΣ. Είναι αυτοί που ως παράταξη της ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντίσταση στις πλάτες των φοιτητών.
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να φιμώσουν και να διώξουν τη ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ στο ΤΕΙ που παλεύει να οργανώσει την πάλη των φοιτητών ενάντια στα συμφέροντα  των αφεντικών τους. Τα μέλη της ΚΝΕ και όλοι οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των σπουδαστών, θα είναι η φωνή αντίστασης και ρήξης μέσα στα ΔΣ των ξεπουλημένων πλειοψηφιών. Δεν αποδεχόμαστε το δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής. Με το κεφάλι ψηλά επιλέγουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.  

Κάθε σπουδαστής που ανήκει στα φτωχά λαϊκά στρώματα να τους γυρίσει την πλάτη!! Οι φοιτητές να τους απομονώσουν, να τους μαυρίσουν στην κάλπη, να πάρουν θέση ισχυροποιώνυας στις 13 Μάη την ΠΚΣ, να αλλάξουν το συσχετισμό στο Σύλλογό τους και να διεκδικήσουν το μέλλον και τη ζωή που τους αξίζει.