Σύλληψη τριών ατόμων στην Καστοριά, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Posted by : Mr. Blog | 18 Μαΐ 2015 | Published in

Συνελήφθη και ο ένας εκ των μεταφερόμενων για πλαστογραφία
Χθες (17-05-2015) στην Καστοριά, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, συνέλαβαν τέσσερα (4) άτομα, δύο ημεδαπούς (έναν 22χρονο και μία 48χρονη) και δύο αλλοδαπούς (23 και 48 χρονων), σε δυο διαφορετικές
περιπτώσεις για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία κατά περίπτωση. 

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί σε περιοχή του Καλοχωρίου Καστοριάς, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος οδηγός από κοινού με τον 23χρονο συνοδηγό μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής, έναν μη νόμιμο μετανάστη, υπηκόους Αλβανίας (48χρονο), ο οποίος όπως προέκυψε από τον έλεγχο έφερε πλαστό διαβατήριο. 

Επίσης, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς, συνελήφθη μία 48χρονη ημεδαπή γιατί κατελήφθη σε περιοχή του Άργους Ορεστικού, να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έναν 22χρονο μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Αλβανίας. 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, 
έξι (6) κάρτες SIM και
το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ (250€). 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.